Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hattrick av Kanebjörk när Sverige slog Estland

Estland blev just den munsbit som hade förutspåtts. Slutresultatet skrevs till 17-0. Mesta målskytt för dagen blev Joel Kanebjörk som levererade ett hattrick.

När Sveriges målkavalkad skulle summeras var det varken Nilsson eller Enström som hamnade i topp. Det var AIK:s centerank Joel Kanebjörk.
- Det var nog i landslagssammanhang det hände senast. Jag minns faktiskt inte när men det händer ibland, säger han efter matchen.

Det dröjde till den åttonde minuten innan Sverige fick hål på Jarkko Saastamoinen i den estniska kassen. 2-0 var en riktig delikatess där Sverige fullständigt rullade upp Estlands försvar. På mållinjen stod Joel Kanebjörk och rullade in sitt första mål för dagen.
- Tidigare har vi gjort mål tidigt och då blir det naturligt att man slår av lite. Nu fick vi jobba mer för att få in den. Det tycker jag är skönt för då får man hålla högre intensitet under en längre period. Det är inte fel för då kommer man in i matchen bättre och slipper byta tankefokus, säger Kanebjörk.

Vad tycker du om er prestation idag?
- Jag tycker att vi följer vår spelplan. Vi skulle hålla hög intensitet och vara rejäla i varje situation och det tycker jag vi är. Det gäller att komma härifrån med en bra känsla och det har vi.

Hur går tankarna inför semifinalen?
- Vi i landslaget spelar bättre när det blir bättre motstånd så vi bara väntar. Och vibrerar.

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55