Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Här är Västernorrlands storsatsning på kvinnor

Västernorrlands IBF gör en storsatsning på att få in flera kvinnor i innebandyn. I dag sätter projektet Female Floorball Coach i gång – som ska utmynna i bland annat ett nätverk.
- Vi ska inte bara träffas en gång, säger Ingela Asplund.

I dag samlas 20 kvinnor från olika föreningar i Sollefteå. Det är dels tränare, men även styrelseledamöter och andra sorters aktiva inom föreningslivet.
Under två dagar ska de få ta del av grundutbildningen (GU), ha workshops och utbyta erfarenheter.

- Vi i Västernorrland ska följa Svensk Innebandys mål att komma upp till 60/40 gällande män och kvinnor inom beslutsfattande organ. Tittar man på utbildningarna som genomförs är det hyfsat högt antal kvinnor i de yngre åldrarna, men ju äldre spelarna blir desto färre kvinnor blir det. Det vill vi försöka göra någonting åt, säger Ingela Asplund, som är utvecklingskonsulent på SISU och ansvarig för projektet.

Projektnamnet Female Floorball Coach kommer från fotbollen. I Västernorrland startade i fjol Female Football Coach, där gensvaret och resultatet har varit positivt.
Under fredagen och lördagen ska de 20 deltagarna prata Riksidrottsförbundets Strategi 2025 och idrottens utmaningar i stort.

- Vi ska prata om ledarperspektivet och nätverka. Vi ska även gå igenom grundutbildningen där vi lyfter de viktigaste punkterna. Dessutom är det en workshop med Jenny Sandin från Perspektivbyrån, hon kommer att prata om kommunikation, feedback och coachning, säger Asplund.

Efter träffen i helgen ska det skapas en Facebookgrupp där deltagarna kan sätta i gång och nätverka och utbyta erfarenheter kontinuerligt.

- Deltagarna ska själva få vara med och tycka till hur vi ska gå vidare och jobba med målsättningen 60/40 i vårt distrikt. Hur man kan hålla på längre som kvinna, till exempel. Många kvinnor blir i längden lagledare i stället för tränare. Varför då? Varför kan de inte vara tränare? Sådant ska vi diskutera, bland mycket annat.

Besök vår sida Svensk Innebandy Vill och läs om våra mål fram till 2030.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55