Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Här är U19-damernas trupp till EFT

U19-damlandslaget laddar för Euro Floorball Tour i Tjeckien 18-20 oktober. Nu är det klart hur truppen som består av 20 utespelare och två målvakter kommer att se ut.

Sveriges U19-damer som är födda 01/02 möter Finland, Schweiz och Tjeckien i Arena Sparta i Prag där Euro Floorball Tour går den 18-20 oktober.

Fyrnationsturneringen är början på VM-säsongen för U19-damerna och kommer att avslutas med U19-VM i Uppsala 6-10 maj 2020.

- Äntligen är det dags för lagets första landskamper, säger förbundskapten Camilla Granelid som varit med och tagit ut truppen.

- Det är ju VM vi har sikte på och därför ska det bli extra intressant att äntligen få möta andra länder och se vart vi står i förhållande till dem.

Granelid sa redan i en intervju efter lägret i Uppsala som var 5-8 september att hon är otroligt nöjd med gruppen både på plan men också utanför den.

- Det kommer bli spännande att fortsätta följa spelarna som kommer att göra sin landslagsdebut och se deras fortsatta utveckling.

Två spelare som inte var med på landslagslägret i Uppsala för cirka en månad sedan är Stina Lindell, Linköping IBK, Ida Sundström, Örnsköldsvik IBK. Stina Lindell var tvungen att tacka nej redan vid första lägret på Bosön (16-19 maj) och Granelid tycker nu att det ska bli intressant att följa och se hennes landslagskapacitet under EFT. Ida Sundström var med på lägret på Bosön och kommer att göra comeback i truppen till EFT. I stort kommer det inte vara några nytillkomna spelare som kommer att följa med till Prag.

- Stommen till VM är till stor del satt men det är många spelare som inte följer med till EFT som är fortsatt intressanta. Vi har cirka 30 + 4 intressanta spelare som vi kommer att fortsätta ha koll på.

U19-VM går den 6-10 maj 2020 i Uppsalas IFU Arena. Då kommer Sverige att spela i grupp B tillsammans med Norge, Lettland och Tjeckien. Biljettsläpp sker den 10 oktober. 

Även damlandslaget kommer att delta i EFT och möta Finland, Schweiz och Tjeckien i Prag. Den truppen släpps torsdagen den 10/10.

U19-damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour:

Målvakter
Tove Elvin IBF Örebro Ungdom
Lovisa von Fircks RIG Umeå IBF

Utespelare
Isabel Balzano Åkersberga IBF
Philippa Blom Nacka Wallenstam IBK
Mathilda Ekenlinde Huddinge IBS
Maja Ekström Malmö FBC
Justina Eliasson Pixbo Wallenstam IBF
Ellen Hansson RIG Umeå IBF
Zita Holmsved Thott Nacka Wallenstam IBK
Moa Johansson Team Thorengruppen IBK
Minna Karlsson IBK Lund Elit
Stina Lindell Linköping IBK
Matilda Lindgren RIG Umeå IBF
Carolina Myrvoll Täby FC IBK
Hanna Othberg Bele Barkarby IF
Ida Sundström Örnsköldsvik IBK
Agnes Sälgström IBF Borlänge
Maja Viström IKSU
Jonna Vuontisvaara IK Sirius FBC
Ida Waern RIG Umeå IBF
Julia Zachrisson RIG Umeå IBF
Nellie Öhgren RIG Umeå IBF

Här är länken till den officiella hemsidan och spelprogram.

Här kan du köpa biljetter, en daglig entré kostar 150 CZK och en periodbiljett 350 CZK

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56