Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Här är Sveriges VM-trupp

I dag presenterade herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill Sveriges VM-trupp. 20 spelare åker till Prag 1-9 december för att vinna tillbaka VM-guldet.
- Vi ska ta med guldet hem till Sverige igen. Vi vill att alla svenska fans och alla som följer svensk innebandy ska vara med om ett VM-guld, säger Mikael Hill.

Fyra debutanter finns med i Sveriges trupp, som blev officiell på en pressträff i Stockholm i dag. Förutom debutanterna består laget av oerhört mycket rutin. Bland annat har tre spelare över 100 landskamper inför världsmästerskapet.

- Vi tycker att vi har plockat ut en trupp med väldigt många möjligheter. Starka personligheter, starka spelare rent innebandymässigt och starka atleter. Jag tycker att det är ett komplett lag. Stommen har varit med hela vägen. Man ser ett mönster från våren 2017 (Hills första uppdrag som förbundskapten) fram till nu. Det är spelare som har presterat över tid i landslaget, säger Mikael Hill.

Herrlandslaget har haft flera samlingar under året för att svetsa samman gruppen och utveckla spelet optimalt. På senare tid har flera spelare pratat om att landslaget har en ”klubblagskänsla”.

- Det var det som slog mig mest på min första samling. Jag blev förvånad över hur väl det fungerade, vilken otrolig gemenskap det är. Det är en faktor när vi har byggt laget, det ska fungera som en enhet. Alla typer av människor ska få plats, samtidigt som vi drar åt samma håll. Alla ska vara med och göra jobbet, säger Hill.

Nästa måndag, 19 november, flyger landslaget till den spanska kanarieön Fuerteventura för ett veckolångt läger. Där gäller det att slipa på de sista detaljerna, men även samla energi inför VM.

- Många har spelat tio matcher på en månad inför lägret. Vi ska jobba med finputsning av delar i spelet och ha teoretiska pass. Vi har även en del arrangemang för att bygga vidare på stämningen i laget, säger Hill.

VM startar i Prag 1 december när Sverige ställs mot Finland i gruppspelet. Sedan väntar matcher mot de nordiska grannarna Norge och Danmark.

- Jag gillar att vi får bekänna färg direkt mot Finland. Sedan gäller det att komma väl förberedda hela vägen, vi kan inte lägga allt fokus på första matchen. Det är två lag till som vi ska möta. Vi har lagt upp en bra plan hur vi ska spela och med vilka spelare. Jag ser fram emot alla matcher, säger Hill.

Och siktet är så klart inställt på VM-finalen 9 december – där Sverige ska ta tillbaka guldet. 2016 i Riga förlorade man finalen mot Finland på straffar.

- Målet är att återerövra guldet. Vi ska ta med guldet hem till Sverige igen. Vi vill att alla svenska fans och alla som följer svensk innebandy ska vara med om ett VM-guld. Det är viktigt för oss. Vi ska vara ledande i innebandyvärlden och vara världsmästare.

Sveriges VM-trupp:

Målvakter
Johan Rehn, IBF Falun
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen*

Backar
Emil Johansson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Markus Jonsson, Växjö IBK*
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS

Centrar
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jonas Svahn, IBK Dalen
Jonas Adriansson, IBF Falun
Simon Palmén, Linköping IBK*

Forwards
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Albin Sjögren, Storvreta IBK*
Johannes Larsson, IBF Falun
Alexander Rudd, Storvreta IBK

*VM-debutant

Spelschema
Finland-Sverige, 1 dec kl 15.00 (O2 Arena)
Sverige-Norge, 3 dec kl 19.30 (O2 Arena)
Sverige-Danmark, 4 dec kl 17.15 (Arena Sparta Bodvinny)
Kvartsfinal, 7 dec kl 15.10 (O2 Arena)
Semifinal, 8 dec kl 16.00/19.00 (O2 Arena)
Ev bronsmatch, 9 dec kl 13.00 (O2 Arena)
Ev final, 9 dec kl 16.00 (O2 Arena)

Mer information om VM.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55