Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Här är herrlandslagets VM-trupp

Herrlandslaget laddar för VM i Helsingfors 3-11 december. Nu är den 20 man starka truppen uttagen – med en erfaren stomme och flera debutanter.
– Det har varit otroligt tajt kring uttagningen, säger förbundskapten Thomas Brottman.

De två förbundskaptenerna, Thomas Brottman och Niklas Nordén, väntade så länge de kunde med att ta ut de sista namnen i truppen. Allt för att kunna se aktuella spelare i den sista möjliga SSL-omgången i helgen som gick.

– Det har varit tuffare än vad jag trodde. Vi har många bra spelare som vi har haft igång i landslaget under vår tid, som har gjort väldigt bra prestationer. Det har varit otroligt tajt kring uttagningen. Men det känns jättebra. Vi är väldigt trygga med det vi har fått till. Vi har spets, bredd och rollspelare som kan göra skillnad i tuffa matcher, säger Thomas Brottman.

Sverige har åkt hem med silver från de två senaste VM-turneringarna, 2016 och 2018. Det kommande mästerskapet, där även Brottman och Nordén gör sina VM-debuter i båset, är därför helt fokuserat på att ta tillbaka guldet.
Truppen består i majoritet av spelare som under flera år varit tongivande i landslaget, men även nio VM-debutanter som har slagit sig in i laget och nu är med i guldjakten.

– Det har varit tydligt att det är skillnad på SSL och landskamper och våra VM-debutanter har visat att de kan göra skillnad på den här nivån. De är redo, även om många är unga. De bryter mönster jämfört med tidigare landslag och de hör hemma på den här nivån, säger Brottman och fortsätter:

– Det var samtidigt uppenbart i landskamperna tidigare under säsongen att de äldre och mer rutinerade spelarna gjorde skillnad med ett helt annat spel. Det är helt klart att rutin och erfarenhet är viktigt när VM stundar.

VM spelas i Helsingfors 3-11 december. I gruppen ställs Sverige mot Lettland, Finland och Danmark innan slutspelet drar igång. Målbilden är att stå i ett fullsatt Hartwall Arena lördag 11 december – och vinna hem guldet till Sverige.

– Vi pratar mycket om sinnesro och det är det vi vill uppnå. En harmonisk grupp som gör sitt absolut yttersta för att arbeta tillsammans och stå som guldmedaljörer den 11 december.

Samtliga Sveriges matcher sänds på SVT.

All information om VM i Finland finns här.

Sveriges VM-trupp

Målvakter
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam IBK*

Utespelare
Hampus Ahrén, Nykvarns IBF Ungdom*
Omar Aldeeb, IBF Falun*
Casper Backby, IBF Falun*
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund*
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Carl Kostov-Bredberg, Storvreta IBK*
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Ludwig Persson, Växjö IBK*
Niklas Ramirez, Växjö IBK*
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Mullsjö AIS*
Albin Sjögren, Storvreta IBK
* VM-debutant

Sveriges spelschema:
3 december 14.15, Sverige-Lettland
4 december 17.55, Finland-Sverige
6 december 16.00, Danmark-Sverige
9 december 17.30, kvartsfinal
10 december 14.30, semifinal
11 december 13.30/16.30, bronsmatch/final

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-11-04, kl 10:30