Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Här är herrlandslagets nya stab

I december blev det klart att Niklas Nordén och Thomas Brottman blir nya förbundskaptener i herrlandslaget. Nu är resten av staben tillsatt.
– Alla har ett sikte och lyster för VM-guld, säger Niklas Nordén.

4-7 februari träffas herrlandslaget för ett läger i Västerås. Det blir den första samlingen för herrlandslagets nya förbundskapten Niklas Nordén (Thomas Brottman ansluter efter säsongen), men även för en helt ny stab. I veckan lades de sista pusselbitarna för att få alla roller på plats.

– Det känns verkligen otroligt bra. Alla i staben är inställda på att utveckla gruppen, individerna och spelet och alla har sikte på VM-guld i Helsingfors i december, säger Niklas Nordén.

Som team manager kommer Mika Packalén in. Packalén har en lång bakgrund inom innebandyn, där han bland annat har vunnit SM-guld med Balrog och blivit utnämnd till årets tränare. Den här säsongen kan man också höra honom som kommentator till Svenska Superligans matcher på SportExpressen Play.

– Det var ett enkelt val att tacka ja till rollen, med tanke på att jag får vara en del av den kompetenta ledarstaben med förbundskaptenerna spetsen. Jag ser verkligen framemot det här hedersuppdraget och kommer att, utifrån min roll, göra allt för att Sverige ska bli världsmästare igen, säger Packalén.

– Mika kommer att få en viktig och bred roll att ansvara för. Organisation, administration och representation är några av de funktioner som ligger på hans bord. Dessutom ville vi ha in ett extra par innebandyögon på den här positionen, som dessutom ska vara en viktig del av vinnarkulturen som återbyggs, säger Nordén.

Ny fysioterapeut blir Anna Schönbeck. Nordén har arbetat med henne tidigare i Växjö IBK och vet om hennes kvaliteter.

– Jag har sett henne göra underverk med spelare, både i skadeförebyggande syfte och gällande rehabilitering. Hon vet vad som krävs på elitnivå. Hon har en professionell energi som smittar av sig på många och kommer att bidra med kunskap och klokhet. Anna har varit en viktig pusselbit i Växjös process, men är även i dag en viktig del i ishockeyklubben Växjö Lakers arbete.

Som målvaktstränare kommer Klas Skoglund in. Skoglund har en rejäl meritlista där han bland annat har utbildat målvakter som Pascal Meijer, Eero Kosonen och Viktor Kastengren.

– Klas har länge arbetat som målvaktstränare och kommer att lägga stort fokus på att konkretisera målvakternas uppgift i symbios med spelet. Att få målvaktens rörelsemönster, deras positionsriktning, i symbios med spelidén är en av Klas främsta styrkor. Han förstår vikten av målvaktens periodisering och har tydliga idéer för hur utvalda målvakter kan formtoppas inför mästerskap, säger Nordén.

Tre roller, som var med i den tidigare herrlandslagsstaben, finns kvar. Det handlar om idrottspsykologen Sofie Andersson och materialförvaltarna Jörgen Karlsson och Roger Söderlund.

Landslagschefen Joakim Lindström förklarar deras fortsatta uppdrag:

– Vi har sett hur viktiga de har varit för spelarna. Sofie har en expertkompetens som är viktig för att spelarna och ledarna ska känna sig trygga med sina uppgifter och utvecklingsarbetet. Jörgen och Roger arbetar mycket i bakgrunden, men är oerhört viktiga för att laget ska må bra och kunna prestera på topp.

Ytterligare roller kommer framöver att tillsättas kring herrlandslagets ledarstab. Det handlar om scoutverksamheten, läktarcoacher, statistik och analytiker.

– Vi skapar ett helt nytt tänk här, men vill inte gå händelserna i förväg. Därför väljer vi att presentera det framöver, säger Joakim Lindström.

Hela herrlandslagets stab:
Förbundskapten: Niklas Nordén
Förbundskapten: Thomas Brottman (ansluter efter säsongen)
Team manager: Mika Packalén
Målvaktstränare: Klas Skoglund
Fysioterapeut: Anna Schönbeck
Materialförvaltare: Jörgen Karlsson & Roger Söderlund
Idrottspsykolog: Sofie Andersson

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-01-15, kl 15:30