Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Han ska utbilda SSL i matchfixningsfrågor

Under måndagen inleder Riksidrottsförbundets Johan Claesson, med Svenska Spel som uppdragsgivare, en turné som pågår säsongen ut. Syftet är att utbilda SSL-klubbarna i matchfixningsfrågor.

Än så länge har innebandyn varit förskonad från matchfixning, men Johan Claesson menar att ämnet är mer aktuellt än någon gång tidigare.

– Nu har vi i och för sig inte sett några uppgjorda matcher inom innebandyn. Men det är viktigt med förebyggande arbete. Det vi sett inom fotbollen kan lätt smitta till andra idrotter. För innebandyns del gäller det att vara vaksam, säger Claesson.

Det är Svenska Spel som står bakom satsningen att utbilda klubbarna runtom i landet i matchfixningsfrågor.

– Som partner till Svensk Innebandy och Riksidrottsförbundet är det väldigt viktigt för Svenska Spel att frågan om matchfixning lyfts och att aktiva idrottsutövare utbildas i frågan. Uppgjorda matcher är förödande både för idrotten och för oss som spelbolag. Våra kunder måste kunna känna sig trygga med att de objekt vi ställer ut på marknaden är fria från manipulation. Därför är det väldigt glädjande att vi kan genomföra en utbildningsturné med samtliga klubbar i SSL, både dam- och herrlag, säger Sara Pettersson, sponsringsansvarig för innebandy på Svenska Spel.

Klara datum för turnén hittills:
8/10 – Endre IF
15/10 – Linköping IBK
6/11 – Täby FC IBK
8/11 – Västerås Rönnby IBK
21/11 – Warberg IC
22/11 – Pixbo Wallenstam IBK (dam och herr)
26/11 – Örnsköldsvik IBK
27/11 – IBK Dalen (dam och herr)
28/11 – IKSU
14/1 – FC Helsingborg
15/1 – Höllvikens IBF
16/1 – Malmö FBC

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55