Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Han ligger bakom Sundstedts fortsatta utveckling

Att herrlandslagets läktarcoach Andreas Harnesk också blev ny tränare i Storvreta var en stor del i att Rasmus Sundstedt återvände till Uppsala. Harnesks syn på individutveckling har stärkt Sundstedt – som nu siktar på plusstatistik i VM-finaler.

Efter två år i Schweiz var det dags för Rasmus Sundstedt att komma hem till Sverige. Men vilken klubb skulle han söka sig till? Beslutet blev enklare när han fick veta att Andreas Harnesk, som är läktarcoach i herrlandslaget, skulle ta över Storvreta.

- Det var en stor del till att jag valde Storvreta. Han vill utveckla individer och göra alla bättre. Med Harnesk kan man få massa utvecklingspunkter som man aldrig har tänkt på. Tidigare har jag bara spelat, nu finns det nya trix i anfall och försvar. Så länge jag spelar vill jag spela på högsta nivån och fightas om landslagsplatsen, säger Rasmus Sundstedt.

Och hans fortsatta utveckling har återigen gett honom en plats i VM-truppen – för femte gången i rad. Han gjorde VM-debut 2010 när Sverige förlorade VM-finalen mot Finland. Det blev guld 2012 och 2014, och sedan förlust igen 2016. Två guld och två silver. I Prag är det alltså bara guld som räknas.

- Det är oerhört viktigt. Man vill aldrig ligga minus i finalspel med klubblaget eller i VM. Det är bara guld som gäller.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55