Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hallstensson återvänder till tränaryrket

Ulf Hallstensson, som just nu är projektanställd av Svenska Innebandyförbundet, har valt att avsluta sin anställning i förtid.
- Ulf har uttryckt en önskan att komma tillbaka till tränaryrket, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Tidigare förbundskaptenen Ulf Hallstensson har varit projektanställd av Svenska Innebandyförbundet i knappt två år för att utveckla spelet innanför sargen och arbeta på Riksinnebandygymnasiet (RIG).

- Nu har Ulf uttryckt en önskan att komma tillbaka till tränaryrket och vi har därför kommit överens om att avsluta hans projektanställning en och en halv månad i förtid, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Hallstensson har en lång karriär kopplad till landslagsverksamheten som inleddes redan 2001 när han var observatör under dam-VM i Riga. Via U19-damlandslaget, herrlandslagslaget, damlandslaget och åter herrlandslaget avslutades hans långa landslagsuppdrag 2016 – där det började i Riga.
Inom ramen för sin projektanställning har Hallstensson arbetat med projektet ”Produkten innanför sargen” och som instruktör på RIG i Umeå.

- Jag är säker på att det arbete som Ulf varit en stor del av fått den plattform det behöver för att utvecklas vidare, säger Lindström och fortsätter:

- Ulf har genom sin enorma passion för innebandy varit en stor tillgång för såväl svensk innebandy som för oss som arbetsgivare på Svenska Innebandyförbundet. Under sin dryga 15-åriga landslagskarriär har Ulf bidragit med kunskap, erfarenhet och stolthet till en verksamhet som resulterat i bland annat flertalet VM-guld. Vi önskar Ulf lycka till och tackar honom för hans mångåriga engagemang och utvecklingsarbete inom Svensk Innebandy.

Hallstensson har tagit tre VM-guld med herrlandslaget, ett med damlandslaget och ett med U19-damlandslaget.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55