Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Hagfors satsar på sina sponsorer genom Flex

Den värmländska föreningen Hagfors IF Uddeholm är en av föreningarna som kommer att köra Innebandy Flex i höst. De kommer framförallt att satsa på att få igång ett lag för vuxna där de öppnar upp möjligheten för sina sponsorer att vara med, som en exklusiv del av samarbetet.

Intresset har varit stort hos de sponsorer som jag hunnit prata med och de har blivit positivt överraskade över att en förening tagit ett sådant här kliv åt deras håll, säger Gustaf Brosell, initiativtagare och den som driver arbetet med Flex i föreningen.

För Hagfors IF Uddeholm är Innebandy Flex inget nytt. Föreningen kom i kontakt med konceptet för cirka två år sedan, när Innebandy Flex var på ett ideéstadium och Värmlands Innebandyförbund skulle spela in promote filmer. Brosell fick då en genomgång av vad Innebandy Flex är och fastnade för upplägget.

Jag älskade konceptet och ideén med Flex från första stund och förde över det direkt i vår verksamhet. Det är en träningsform som jag försökt att hitta för att göra innebandyn mer lättillgänglig för alla.

Hagfors IF Uddeholm är nu en av åtta föreningar som kommer att starta upp under hösten och har valt att satsa på sina sponsorer.

 Vi kommer att rikta vår satsning mot vuxna och framförallt våra sponsorer. Vi vill att de ska känna ett mervärde att vara vår sponsor och kunna ta ut friskvårdstimmar hos oss, säger Brosell.

Föreningen valde att vara med i satsningen för att utveckla sin förening och göra sporten mer tillgänglig för alla. Men Brosell hoppas också på att innebandyn ska utvecklas i stort och att tankesättet om vad innebandy är förändras med hjälp av Flex.

Jag gillar det här konceptet då man inte behöver ha några förkunskaper för att kunna delta. Som spelare får man tid att utvecklas i sitt tempo och kan samtidigt spela med rutinerade spelare, säger Brosell och fortsätter:

 Det blir ett bra tempo då man måste springa för att göra sig fri och när man är äldre så behöver man kanske inte springa lika mycket utan tänker då mer taktiskt och ser passningsvägarna.

På torsdag den 25 juni kommer Brosell introducera Innebandy Flex på en sommarskola för barn som går i årskurs 4-6 där de får prova på olika aktiviteter, så som innebandy.

 Det ska bli superkul, och blir också ett kvitto på hur det tas emot och vad vi då kan förändra inför hösten.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56