Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hagfors poängmaskin hjälte i F16-finalen

Hon dominerade semifinalen i går. Och visst fortsatte Hagfors Amanda Berggrens fina form i F16-finalen också. I 3-1-segern mot Pixbo noterades hon för två assister och var en stor del i lagets SM-guld. 

Hagfors hade en 3-0-vinst mot Strömsbro i ryggen när de gick in i söndagens F16-final i Innebandyfesten. Där ställdes de mot Pixbo som också hade nollat sitt motstånd (1-0 mot Rönnby) i sin semifinal. Det var alltså upplagt för en tight match.

Det dröjde elva minuter in i den andra perioden – sedan spräcktes nollan. Och det var semifinalens gigant Amanda Berggren som klev fram. Vackert assisterade hon Matilda Jansson till 1-0.
– Vi var ganska osäkra inför matchen. I går kändes det bättre. Men nu visade vi att vi är vassa och har extra bra spelare, säger Berggren.
Tre minuter senare var det dags igen. Berggren dribblade sig igenom tre Pixbospelare och spelade fram Hanna Larsson som säkert satte 2-0.

"Vi har en så jäkla bra lagmoral"

Amanda Berggren, Hagfors

Pixbo pressade Hagfors i den sista akten, men kom inte närmare än ett reduceringsmål från distans. I stället punkterade Klara Danielsson finalen med en och en halv minut kvar. 3-1 blev slutresultatet och Hagfors vann SM-guld.
– Vi har en så jäkla bra lagmoral. Det är nyckelordet, säger Berggren och fortsätter:
– Nu ska vi fira på bussen hem. Men först ska vi slänga in ledarna i duschen!

Bronsmatchen vann Rönnby mot Strömsbro med 5-2.

Alla dagens finaler i Innebandyfesten går att följa på sslplay.se.

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55