Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Gustafsson drömmer om nya mål i VM-finalen

Att Tobias Gustafsson i fjol blev utsedd till Årets spelare har lyft honom ytterligare som spelare. Något som talar för en topprestation i VM.
- Det betydde väldigt mycket för självförtroendet, säger han.

Tobias Gustafsson bytte Linköping mot Storvreta förra säsongen. Han imponerade oerhört mycket, tog SM-guld och blev utsedd till Årets spelare. Nu är han given i landslagstruppen, och laddar för sitt andra VM.

- Det betydde väldigt mycket för självförtroendet. Det är ett kvitto på att jag är duktig. Jag har alltid haft svårt att inse min egen förmåga, jag är alltid självkritisk. Att då få ett kvitto på att folk tycker att jag har varit den bästa spelaren den gångna säsongen gör att jag tar ett till steg i min utveckling. Jag vågar ta mer plats. Det är den största boosten, säger han.

Gustafsson debuterade i VM för två år sedan, när Sverige förlorade VM-finalen mot Finland. Sedan dess har han vuxit i sin roll i blågult, både på och utanför planen.

- Jag tar verkligen för mig mer i landslaget. Dels i gruppen, jag är mer bekväm och har lärt känna alla. Men jag har även fått mycket förtroende av tränarna, då vågar jag ta plats på planen. Jag vet hur mycket jag har tränat för att komma dit. Ska jag gå vidare eller hålla samma nivå måste jag träna minst lika mycket.

Den nya staben, som kom in under våren 2017, har gjort Sverige mer oförutsägbart, menar Gustafsson.

- Det finns ett större utrymme för kreativitet nu. Vi vet att vi har den bästa truppen, rent spelarmässigt är det inget snack om att vi ska vinna. Men vi måste få fram det folk är bra på. Det gör vi på ett annat sätt nu, som jag hoppas vi kan släppa lös helt under VM.

Du gjorde två mål i VM-finalen senast, blir det något liknande den här gången?
- Haha, definitivt! Tre, kanske! Det är klart jag drömmer om att göra mål i en VM-final. Men det gäller att man har sin bästa dag när den dagen kommer. Jag kan absolut tänka mig ett liknande scenario, men med en annan utgång där vi vinner.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55