Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Guldlandslagen gästade Morgonstudion med pokalerna

Svensk Innebandys dam- respektive herrlandslag har stått för var sin mäktig insats de senaste veckorna och vann guld på vardera håll. Under tisdagsmorgonen gästade Amanda Delgado Johansson och Robin Nilsberth Morgonstudion och berättade om de båda gulden.

Damerna inledde guldyran med att säkra sitt åttonde raka VM-guld i IFU Arena den 5 december efter ett övertidsavgörande av Emelie Wibron. I Morgonstudion fick Siriusspelaren Amanda Delgado Johansson svara på om hon börjat ta in guldkänslorna ordentligt. 

– Nu börjar man smälta det men det har varit ett gäng härliga dagar. Det är lika häftigt varje gång och framför allt med tanke på att finalerna har varit så extremt jämna så blir det en sådan extrem glädje när slutsignalen går, säger Amanda Delgado Johansson i SVT:s studio. 

För herrarnas del var det bara några dagar sedan guldet säkrades i Helsingfors och Robin Nilsberth fick sätta ord på känslorna.

– Det är helt fantastiskt. Det är tufft och det är otroligt mycket jobb. Det är väldigt svårt att vinna en final med allt det innebär, säger Robin Nilsberth och sammanfattade sedan:

– Vi har haft en fantastisk grupp och det har varit ett intensivt år men att få kröna det med guld är helt otroligt.

Robin Nilsberth blev också tillfrågad om hans omtalade guldintervju som han gjorde i SVT:s livesändning bara några minuter efter att guldet hade säkrats.

– Det har blandade reaktioner kan man säga. Det var med glimten i ögat på samma sätt som man skämtar med göteborgare eller stockholmare, Skellefteå och Umeå gör med varandra men det var inte alla som tog det på rätt sätt, säger Robin Nilsberth och konstaterar sedan: 

– Jag fick äta upp det där om Finlands mat ordentligt sen – för vi hade en helt fantastisk middag på hotellet där det var hur gott som helst. 

Se när de båda pokalerna, Amanda Delgado Johansson och Robin Nilsberth gästade Morgonstudion här.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2021-12-14, kl 10:35