Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Galante hyllar landslagsledningen inför VM - "Perfekt"

Alexander Galante Carlström hyllar landslagsledningen inför VM i Prag. Hans gamla vänskap med Andreas Lundmark, kombinerat med Mikael Hills sätt att se på spelarna, kan bli ett vinnande koncept, tror han.
- Det är en perfekt landslagsledning, säger han.

Faluns och landslagets supersniper Alexander Galante Carlström verkar ha toppat formen inför VM. Han ligger i toppen av poängligan i SSL och levererade i landslaget under Euro Floorball Tour i Uppsala.

- Det känns bra. Jag har öppnat som jag har velat göra, även om jag aldrig är nöjd. Målen trillar in, och det är min grej.

När landslaget nu laddar för VM är det med en landslagsstab som inte har upplevt ett VM tillsammans tidigare. Men trots det känner Galante Carlström en trygghet. Han vet exakt vad ledningen förväntar sig av honom och laget.

- ”Lunken” (Andreas Lundmark, assisterande förbundskapten) har jag ju haft som tränare i Falun. Jag vet hur han tänker och vad han vill ha av mig och truppen. Det är en gammal vänskap. Hill (Mikael, förbundskapten) mötte jag flera gånger när han tränade Mullsjö. Jag har alltid tyckt att han var en bra tränare. Jag hade en dialog med honom fastän han var en motståndartränare. Så det är en perfekt landslagsledning. Man får tycka till om motståndarna och laget. Man får säga vad man vill vilket det är otroligt viktigt. Jag vet att gör jag inte det som krävs får jag en tillsägelse. Det liknar det vi har i Falun, och det har jag alltid gillat.

Med Hill och Lundmark vid rodret har också Galante Carlströms roll förändrats, menar han.

- Ja, jag har fått en större roll än tidigare i landslaget. Jag har så klart levererat i flera säsonger i landslaget, men jag hade inte en lika stor roll tidigare. Jag spelade inte i special teams, till exempel. Nu får jag spela mitt spel på ett annat sätt.

Det är skillnad på säsong och säsong för landslagsspelarna. Galante Carlström visste redan i somras att han var tvungen att träna annorlunda för att orka med de många matcherna som väntade under hösten. Förutom det tuffa spelschemat i SSL hade han också Euro Floorball Tour och VM att tänka på.

- Till den här säsongen har jag fokuserat mycket på fysiken. Man måste vara fysiskt stark för att orka när det är VM-säsong. Jag har känt mig fräsch i kroppen hela säsongen, så det känns riktigt bra inför VM.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55