Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Galante Carlström hyllades sjuhundrafaldigt – gav tillbaka till barnen

Under lördagen hyllades en av Svensk Innebandys största profiler genom tiderna – Alexander Galante Carlström för bedriften att vara först att nå både 700 mål i SSL. För att fira målrekordet delade Svensk Innebandy ut 700 bollar – som han och IBF Falun i sin tur gav tillbaka till sju olika Falunföreningars ungdomsverksamhet.
– Det var rörande, alltid kul att bli uppmärksammad på bra saker man gjort, och förhoppningsvis leder det här till att vi får fler målsprutor här i Dalarna i framtiden, säger Alexander Galante Carlström.

Alexander Galante Carlström började sin karriär i Westra Aros IK i Västerås och har sedan 2010 spelat i IBF Falun. 2011 gjorde han debut i svenska landslaget och har varit en profil sedan dess. På meritlistan finns bland annat två VM-guld, sex SM-guld och har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare två gånger.

Nyligen kunde han dessutom titulera sig rekordmakare då han blev först att nå 700 mål i innebandyns högstaliga, SSL. Bara en vecka senare nådde han milstolpen 1 000 gjorda poäng.

­– Det var rörande, och alltid kul att bli uppmärksammad på bra saker man gjort, sade han under lördagseftermiddagen när han hyllades innan IBF Falun ställdes mot Team Thoréngruppen, en match som IBF Falun sedan vann med 14-4, där Galante Carlström gjorde hela fem mål.

Vad säger du om initiativet att sju föreningar fick 100 bollar var som en symbol för ditt målrekord?
- Jättebra initiativ. Bra att bollarna får komma ut till föreningar och förhoppningsvis kan jag skänka lite kraft och inspirera till att det kommer fram fler målsprutor här i Dalarna.


Om du får välja ett mål hittills i karriären som du minns bäst, vilket är det?
- SM-finalen mot Storvreta när jag får avgöra i sudden, 7-6, den väger tungt. Så är det bara ett mål jag får nämna blir det nog det.


På Svenska Innebandyförbundet gläds man åt Galante Carlströms framgångar.

- Det här är riktigt kul och stort för svensk innebandy. Galante Carlström är en av innebandyns främsta målskyttar genom historien. Han är också en stor förebild, det är verkligen fint av honom och IBF Falun att skänka de 700 bollarna han tilldelades till sju olika föreningar i Faluns närområde. Det är värmer att se att våra stora klubbar bidrar på olika sätt till lite mindre föreningar. Förhoppningsvis har IBF Falun nu bidragit till att det fostras många fler målsprutor i innebandyfamiljen framöver, säger Mikael Ahlerup, Generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.

Daniel Lindkvist klubbchef hos IBF Falun instämmer i Galante Carlströms betydelse.
– Det är ofta svårt att fullt ut uppskatta historia som skrivs när man är mitt i den. Det är svårt att sätta ord på den bedrift Alexander Galante Carlström stått för och vad han har betytt inte bara för IBF Falun utan för innebandyn som sport. Ingen karriär varar för evigt, även om vi tror och hoppas att vi får jubla åt både mål nummer 800 och 900 från Galantes klubba innan den åker upp på hyllan. Men det känns ändå rätt och fint att genom Alexander få skänka vidare de 700 bollarna till barn i föreningar i och runt Falun där vi hoppas att de ska vara med och inspirera nästa Alexander Galante Carlström.

Svenska Innebandyförbundet vill rikta ett stort tack till sin partner Unihoc som gjorde bollutdelningen möjlig.

De föreningar som fick ta emot bollarna var:
Hälsinggårdens AIK
Samuelsdals IF
Bjursås IK
KFUM Falun
Envikens IF
Sundborns GoIF
IBF Falun U & B

*Foto: Bengt Pettersson/frilans

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-02-05, kl 19:31