Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Fyra profiler hyllas – får nya Fair Play-utmärkelsen

Svensk Innebandy och Pantameras Fair play-utmärkelse delas från och med den här säsongen ut i fyra kategorier. Här är vinnarna.

Den nyinstiftade Fair Play-utmärkelsen ska tilldelas spelare/ledare för ett SSL-lag som uppfyller följande kriterier:

”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

Nu har Pantamera, i nära samarbete med Svensk Innebandys domarorganisation, beslutat om följande vinnare:

Årets Fair Play-spelare dam: Josefina Eiremo, IKSU
”Genom sin förmåga att sätta helheten före den isolerade händelsen skapar Josefina ett arbetsklimat som tillåter ett leende även i den hetaste striden. Samtidigt som Josefina presterar på absolut toppnivå i match efter match så sätter hon värde i att bemöta varje individ hon ställs emot med samma respekt som hon bemöter sina lagkamrater med. Det är elitidrott när den är som vackrast.”

Årets Fair Play-spelare herr: Patrik Hagberg, AIK
”Patrik upplevs av domarna som en god representant på och vid sidan av planen, både för sitt lag AIK och för sporten innebandy i sin helhet. Patrik är rättvis, rak i sin kommunikation och bidrar till ett gott klimat på plan.”

Årets Fair Play-ledare herr: Andreas Elf, Mullsjö AIS
”Andreas är genom sitt ärliga agerande en god ambassadör för innebandysporten. Han är rak och saklig i sin kommunikation och står för en sportslig produkt.” 

Årets Fair Play-ledare dam: Jimmy Gunnstedt, Rönnby Västerås IBK
”Jimmy har under säsongen kombinerat sin vilja att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer. Hans vilja att kommunicera på lika villkor och förmåga att vilja hitta ett samförstånd med övriga aktörer gör honom till en bra ambassadör för vad innebandyn bör stå för och därmed också en värdig vinnare av titeln.” 

Vinnarna tilldelas sina utmärkelser under SM-finalbanketten 22 april och får förutom ära och diplom 5000 kronor av Pantamera till ungdomsverksamheten i sin förening. Det i syfte att fortsätta arbetet att fostra framtida förebilder.

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55