Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Från Guldsteget till A-landslaget

Ta chansen att göra som flera landslagsspelare tidigare gjort och sök om en plats till Guldsteget. De landslagsspelare som tidigare varit med ser Guldsteget som en värdefull erfarenhet till sin utveckling. 

- Vill man något med sin innebandy så ser jag inte någon anledning till varför man inte ska söka, säger Jönköpings IK:s Emil Nilsen.  

Guldsteget är ett kompletterande verktyg till klubbarnas arbete att överbrygga glappet mellan U19- och A-landslaget. I år är Guldsteget för spelare födda 1996-2000 som har höga ambitioner och mål med sin innebandy och som bedöms ha potential att nå seniorlandslagsspel i framtiden.  

Nytt för i år är att träffarna har blivit flera. Dels har det införts flera digitala sammankomster där deltagarna kommer få nya utbildningsmöjligheter, och dels har det tillkommit matcher i utbildningen. Herrarna kommer bland annat att åka till Lettland för en turnering, där bland annat Finlands och Schweiz U23-landslag också kommer delta. För Guldstegets matchdeltagande kommer det dessutom lånas in 6-8 spelare som kommer att få möjligheten att matchas tillsammans med det här utbildningslaget. För damerna blir det match/matcher på hemmaplan (mer info kommer senare).  
 
– Det nya omfånget på Guldsteget känns oerhört spännande. Dels med fler träffar och närmare kontakt med deltagarna, men självklart kommer matchtillfällena bli en extra krydda det här året, säger Niklas Nordén, spelarutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet 

Flera av Guldstegets tidigare deltagare menar att Guldsteget varit en bidragande faktor till att de tagit sig till A-landslaget.  

– Vill man något med sin innebandy så ser jag inte någon anledning till varför man inte ska söka, säger Emil Nilsen. 

För honom har Guldsteget varit som en språngbräda in till landslaget och seniorinnebandyn och har betytt mycket för hans utveckling. Han var med på Guldsteget förra året och ser nu fram emot att söka i år igen.  
– Självklart ser jag Guldsteget som en av faktorerna till att jag lyckats komma dit där jag är idag, säger han.  

En annan spelare som varit med på Guldsteget är Iksus Emelie Fällman, som också är positivt inställd.  

– Det är väldigt betydelsefullt att få vara med i Guldsteget, man får jättebra erfarenheter och får komma lite närmare landslaget. Man får träffa förbundskaptenerna för båda dam- och herrlandslaget som ger en bra feedback, säger hon och fortsätter: 

– Sedan är det väldigt roligt att få träffa andra spelare från andra lag. Det ger jättemycket bra och roliga erfarenheter.

Andra landslagsspelare som varit med 

Läs mer om Guldsteget 

Sök till Guldsteget

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56