Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Fortsatt succé för Fifty/Fifty

Skoghalls IBK är ännu en förening som valt att gå utbildningen Fifty/Fifty en utbildning som de såg som en självklarhet. 
-Vi arbetade med jämställdhet innan utbildningen och hade tidigare gått ut med att vi var jämställda och det här skulle bli stämpeln och bekräftelsen för det. Men utbildningen fick oss att vidga våra tankesätt och gav oss verktyg till hur vi på fler sätt kan arbeta och utvecklas för att bli jämställda, säger Björn Haevaker, ordförande i Skoghalls IBK.

Ett av Svensk Innebandys övergripande mål är att få fler kvinnor att engagera sig. Idag är 70% av våra licensierade spelare killar och 30% är tjejer. Och behovet att skapa jämställdhet bland tränare, och i styrelserummen finns också. 

Skoghall är en förening som har arbetat med jämställdhetsfrågan i fyra-fem år och ser sig själva som en jämställd förening där de ger lika träningsförutsättningar och ekonomiska resurser till sina dam- och herrspelare men valde ändå att gå utbildningen. 
- För oss skulle det bli som en stämpel, en bekräftelse att vi är den jämställda föreningen som vi uttalat oss att vi är, säger Björn Haevaker och fortsätter

-Jag tror också att Fifty/Fifty kan komma att bli en symbol som lockar fler sponsorer, som säkert kommer sätta högre krav för att att vilja samarbeta. Men Fifty/Fifty kan också locka fler personer till föreningen, både spelare och ledare.  

Skoghall gjorde sin sista lektion i veckan och ser en av fördelarna med utbildningen att man får lägga upp planeringen själv och kan ta det i sitt eget tempo för att kanske börja med att applicera utbildningen i föreningen innan nästa lektion eller köra igenom samtliga på en gång. Skoghall är en av flera som genomgått hela utbildningen och skulle utan tvekan rekommendera utbildningen till andra. 
-Jag tycker att styrelserna ska hoppa på den här utbildningen, det är där prägeln sätts för hur föreningen ska arbeta. Den ger en egen reflektion vart föreningen står, som en checklista. Jag tror att det kan vara bra att bli ifrågasatt och se hur man som förening kan arbeta genom andra glasögon, säger Haevaker. 

Framöver vill föreningen fortsätta vara en förening som går i bräschen och utveckla föreningen ytterligare för att bli mer jämställd
-Gillar du innebandy ska du ha samma förutsättningar oavsett kön, säger Haevaker.

En insikt som Haevaker fått från utbildningen är att det alltid kommer gå att arbeta med jämställdhetsfrågan och några idéer som Skoghall har är att återigen se över föreningspolicyn för att säkerställa att även värderingar, attityder och beteenden går i samma riktning som resten av jämställdhetsarbetet.

Läs mer om gratisutbildningen.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56