Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Forskningsplanen för 2021-2023 är klar

Forskningssamarbetet mellan Svenska Innebandyförbundet, Umeå Universitet och Umeå kommun är i samlat i Innebandyns kompetenscentrum (IKC). Det senaste avtalet gäller mellan 2021–2023. Forskningsplanen för denna period är nu redo för publicering.

- Det känns roligt att Forskningsplanen i sin nya form nu är klar att publicera. Vi har hämtat idéer från fler aktörer än någonsin, och förhoppningsvis skapat en plan som spänner över många områden och som kommer att förbättra innebandyn på sikt, säger Svensk Innebandys utvecklingschef Anders Jonsson.

Taru Tervo som är forskningssamordnare på IKC:

- Vi är mycket nöjda att genom IKC kunna samarbeta och knyta an båda världar, idrotten och akademin. Detta är någon som syns tydligt i den nya Forsknings- och utvecklingsplanen. Det är även riktigt kul att intresset för att vara med och bidra till innebandyns utvecklingsresa har ökat både inom innebandyrörelsen och inom akademin!

Planen framåt är att fortsätta engagera hela innebandysverige för att nå bästa möjliga resultat.

- Våra planer nu är att ta fortsatt hjälp av distrikt, föreningar och andra för att ringa in vilka insatser som bör prioriteras. Om jag får lyfta fram ett område som jag själv tycker är angeläget att vi snarast får fram mer fakta om, så gäller det data för ordentlig analys av tränings- och spelformer som gynnar utvecklingen av de yngre åldersgrupperna, säger Jonsson.

Här kan du ta del av den nya forskningsplanen.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-06-21, kl 07:41