Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Förlust för U19-herrarna i VM-premiären

Sveriges U19-herrlandslag inledde VM i kanadensiska Halifax med en förlust. I gruppspelsmatchen mot Tjeckien blev det 5-1.
- Det är bara att glömma det här och gå vidare till nästa, säger Albin Hedstål.

U19-herrlandslaget är på guldjakt i Kanada. Men mot Tjeckien, som Sverige slog med 12-6 i Euro Floorball Tour i oktober, blev det nu förlust med 5-1.

- Vi fick en tuff start och fick jobba i underläge hela matchen igenom. Vi skapade nog med chanser för att göra mål som ska ta oss till en seger, men deras målvakt gjorde en otroligt bra match. Ju länge vi kommer i turneringen desto bättre kommer vi att bli, säger Sveriges kapten Albin Hedstål.

Det var Tjeckien som började bäst och gjorde två snabba mål i den första perioden. Tjeckernas målvakt storspelade och Sverige, som skapade flera bra chanser, fick inte hål på honom förrän sent i den andra perioden. Då gjorde Malte Lundmark 3-1-målet.

Men i den sista perioden, när Sverige jagade reducering, kom i stället 4-1 i slutminuterna. Matchen slutade 5-1 efter ett sent mål.

- Det kommer att komma viktigare matcher i den här turneringen. Det är bara att glömma det här och gå vidare till nästa. Vi ska fokusera på att göra en bra insats i resten av turneringen, säger Hedstål.

Sverige spelar nästa gruppspelsmatch under torsdagen klockan 21.00 svensk tid. Den matchen sänds på Internationella Innebandyförbundets (IFF) Youtubekanal.

Matchfakta

Foto: IFF

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55