Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Förlust för U19-damerna i sista matchen av Euro Floorball Tour

Sverige förlorade sin sista match i Euro Floorball Tour med 2-7 mot Finland. Finland var väldigt effektiva och satte sina chanser. Sverige skapade väldigt mycket lägen, men hade svårt att få in bollen.

Sverige startade matchen genom att sätta ett högt tryck på Finland i anfallszon. Laget spelade med etablerade anfall och skapade flertal målchanser. Men Finland tog ledningen i matchen genom en snabb spelvändning. Sverige fortsatte att spela bra, men lyckas inte få dit bollen. Finland utökade sin ledning till 2-0 i ett powerplay.

I andra perioden fortsatte Sverige att skapa chanser men hade problem att sätta dit bollen. Sverige tog mängder med skott under hela matchen utan någon positiv utdelning. Finland var väldigt effektiva under dagens match och gjorde mål på många av sina kontringar.

- I första och andra perioden tycker jag att vi gör mycket bra och rätt saker. Spelarna jobbar verkligen hårt och intensivt. Sen sätter Finland alla sina målchanser och vi misslyckas med alla. Om vi räknar målchanser och skott vinner vi den här matchen. Därför är det synd att vi inte är mer effektiva, säger förbundskapten Camilla Granelid.

Sverige avslutade matchen med att göra två snabba mål. Alicia Svensson och Wilma Johansson blev Sveriges målskyttar i tredje perioden.

- Vi jobbar verkligen in i det sista och det visar att vi försöker hela matchen. Det var stolpe ut för oss idag tyvärr, säger Moa Andersson.

Matchfakta:
Sverige-Finland 2-7 (0-2,0-2,2-3)

Första perioden:
0-1 (05.29) Självmål (utan assist)
0-2 (13.22) Suvi Hamalainen (Iida Mettala)

Andra perioden:
0-3 (07.55) Sanni Uimarihuhta (Kalpana Tarvainen)
0-4 (10.54) Suvi Hamalainen (Meri-Helmi Hoynala)

Tredje perioden:
0-5 (06.02) Suvi Hamalainen (Pinja Myllymaki)
0-6 (12.43) Jasmina Jarvinen (Meri-Helmi Hoynala)
1-6 (15.29) Alicia Svensson (Wilma Johansson)
2-6 (16.58) Wilma Johansson (Erika Klevbo)
2-7 (18.08) Suvi Hamalainen (utan assist)

Foto: Swiss Unihockey

 

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55