Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Förbundskapten Markus Puskala vill avsluta med ett VM-guld

Sveriges U19-herrar samlades i fredags i Uppsala och IFU Arena för ett tre dagar långt VM-läger inför U19-VM i Brno. Med bara några få dagar kvar till VM-premiären så är det ett laddat Sverige som under söndagen nu blickar framåt mot avresan mot Tjeckien imorgon.

- Vi har precis avslutat en intensiv träning där de smällde på varandra bra, så det känns som att det är skön energi i gänget nu, säger förbundskapten Markus Puskala.

VM-premiären i U19-VM spelas på onsdag för Sveriges del när man ställs mot Tyskland i den första gruppspelsmatchen och det känns i laget att matchstart närmar sig, menar förbundskapten Markus Puskala.

- Det känns nästan overkligt att det ska bli dags. Men det ska bli väldigt kul, säger Markus Puskala.

Under några dagar i Uppsala så har laget genomfört tuffa träningar blandat med flertalet genomgångar innan det är dags för morgondagens avresa mot Tjeckien och Brno, och förbundskaptenen är nöjd med vad han har fått se så här långt.

- Vi har varit väldigt noggranna med allt det här kring Coronasäkerhet och sånt och försökt fila på de här sista speldelarna inför VM och även försökt jobba med gruppen. Man kan aldrig bli färdig med sina förberedelser, man förbereder sig så länge som man någonsin får, men vi känner att vi har kommit en bra bit på vägen här nu men det finns några små saker som vi ska fila lite till på.

Sverige jagar revansch i U19-VM och har siktet inställt högst upp på prispallen, även om förbundskaptenen medger att konkurrensen är hård från de andra nationerna.

-  Vi har ambitionen och tron att vi kan vinna de matcher som vi spelar och gör vi det så kommer det att gå bra. Sen vet vi att det finns andra nationer som tänker likadant så det kommer vara jättetuff konkurrens. Men ambitionen är att vi ska åka dit och höja oss lite match för match under resans gång och då har jag känslan att det här kan gå riktigt bra.

För Markus Puskala innebär också U19-VM det sista han gör under sin sejour som förbundskapten i U19-landslaget innan han lämnar över till den nya ledarstaben, och visst skulle det betyda mycket för Puskala att få avsluta med en guldmedalj.

- Det hade varit det största för mig att få uppleva som innebandyperson. Men jag tycker ändå att spelarna är lite mer unika än mig, det är tredje gången som jag får göra det här och det är deras enda gång så jag tycker ändå att det här ska bli spelarnas fest. Men det är jättespeciellt för mig med såklart.

Spelschema, U19-VM:
25/8 15.30: Tyskland-Sverige
26/8 15.30: Sverige-Danmark
27/8 18.30: Sverige-Schweiz
28/8 14.30/17.30: Semifinal
29/8 14.00/17.00: Bronsmatch/final
Matcherna visas gratis på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-08-22, kl 13:47