Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Floorball Fitness inspirerar lag i coronatider

Floorball Fitness har på kort tid nåt flera föreningar. Med det enkla konceptet Puls-Power-Play har flera ledare kunnat anpassa övningarna till laget som de tränar. Två av lagen är Älvsjös F08- och F11-lag som inspirerats av övningarna.

-Jag gillar materialet, det ger en inspiration till hur man kan träna innebandy som inte är kopplat till matchspel men som ändå bidrar till moment som är viktiga i innebandyn så som sidledsförflyttningar, säger Johan Ribrant tränare för Älvsjös F08- och F11-lag. 

För Älvsjös F08- och F11-lag lag var inte upplägget Puls-Power-Play något nytt utan följer det koncept som de kört tidigare på träningarna, men nu fick det ett namn och bekräftade det upplägg som tränarna haft.   

Konceptet Sport Fitness arbetades fram av Skånes Innebandyförbund 2019, tillsammans med Skånes Ishockeyförbund, Handbollförbund samt RF-SISU Skåne och är ett träningskoncept för idrottsföreningar som vill utveckla sitt träningsutbud och bredda målgruppen. Floorball Fitness är innebandyns tappning av konceptet och erbjuder träning som går att anpassa till alla från nybörjaren till elitspelare och veteranerna, och i stort sätt till vilken plats som helst, något som hjälpt Älvsjös lag.  

-Vi behövde inspiration till hur vi kunde fortsätta vår träningsverksamhet i dessa tider, med hjälp av materialet fick vi inspiration till andra övningar än enbart löpning som det lätt kan bli när man flyttar ut verksamheten, säger Ribrant och fortsätter: 

-Jag gillar materialet jättemycket. Som tränare samlar man på sig många övningar och de flesta är uppbyggda kring hur man gör mål och uppspel. Floorball Fitness erbjuder träning där man tränar innebandy utan att tänka på det. Det kan till exempel vara snabba rörelser i sidled, koordination och snabba ruscher vilket du som spelare behöver i matchsituationer också.  

Älvsjös F08- och F11-lag har inte hunnit genomföra så många träningar med konceptet än så länge men ser flera möjligheter med materialet både nu i coronatider men också på lång sikt då det går att skapa nya träningsgrupper som välkomnar varierande åldrar, kön och personer med speciella behov då den fysiska skillnaden inte har någon betydelse.  

-Ja, jag har tankar på att bjuda in och låta lagen köra tillsammans med ett pojklag under hösten, säger Ribrant.  

Nu rekommenderar han även fler lag och föreningar att testa Floorball Fitness just för att få mer inspiration och en mer varierad träning i coronatider. Han menar att konceptet är ett bra sätt att lyfta blicken och inte kolla blint på spelövningar samt få en bredd vilket gör innebandyn roligare och mer varierande.

Läs mer om Floorball Fitness

Vid frågor kontakta Sarah Jaxell, projektledare för Sport Fitness, Sarah.Jaxell@skanskidrott.se 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56