Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Floorball Fitness är igång

Foto: Jimmy Palm

Floorball Fitness är ett enkelt motionskoncept som är framtaget för alla som vill testa på innebandy, stanna kvar inom idrotten eller komma tillbaka till gemenskapen.

Konceptet är framtaget som en del av satsningen Sport Fitness, som Skånes Innebandyförbund gör tillsammans med Skånes Handbollförbund, Skånes Ishockeyförbund och RF-SISU Skåne. Vi har träffat Jimmy Palm som är instruktör i Floorball Fitness.

Jimmy Palm har själv hållit på med innebandy i olika former sedan 90-talet.

- Jag var med och startade Södra Sandby IBF på 90-talet och sedan dess har jag varit involverad i innebandy antingen som spelare eller tränare. Jag har mestadels varit tränare i IK SödraDal som senare blev IBK Lund. Numera tränar jag min sons lag och har gjort det de senaste 10 åren.

När konceptet Floorball Fitness presenterades tyckte Jimmy att det lät intressant.

- Jag valde att hoppa på Floorball Fitness då det lät som ett intressant koncept. Jag är ansvarig instrukör för Floorball Fitness genom Skånes Innebandyförbund. Ett första steg för mig var att testa det med mitt lag under höstlovet.

Ett koncept som först mottogs med viss skepsis.

- Killarna undrade först; Vad är detta och varför gör vi det? Men jag körde hela konceptet, först med pulsuppvärmning, sen powerdelen i tabataform och sen övningar i playdelen. När de väl hade kört allt tyckte dem att de var roligt. Att det var mycket roligare än ”vanlig fys”.

Vad ser du för vinning med Floorball Fitness?

- Man kan använda det som en del i träningen för ett lag, ett lite roligare sätt att träna fys på. Det kan också vara en träningsform för personer som har slutat, personer som inte har spelat innebandy på någon hög nivå eller för kompisgäng på arbetsplatsen. Det är ett sätt att få in folk i innebandyn som inte får in tävlingsmomentet på något annat sätt. Det är en bra träningsform för dem som gärna vill ha in moment med boll i sin träning.

Varför ska fler föreningar köra Floorball Fitness?

- Jag tänker att vi tappar för många inom innebandyn när de inte tävlar längre. Då finns de inte kvar. Jag tror att man kan fånga upp dem och behålla dem längre inom sådana här koncept, antingen genom att träna eller att vara med i organisationen. Någon som har skadat sig och kanske kan träna oavsett om man inte kan tävla. Det finns flera synvinklar.

Vad nästa steg är, är det någon mer förening inbokad för Floorball Fitness?

- Pandemin sätter lite stopp för nästa steg men jag har en dialog med IBK Lund. Tanken är att försöka få igång flera föreningar och då blir min roll att hjälpa dem att komma igång.

Vill du och din förening köra igång konceptet Floorball Fitness?
Hör av er på sportfitness@skanskidrott.se

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-11-04, kl 12:49