Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Flera vinster med att gå Fifty/Fifty

Fifty/Fifty fortsätter att utbilda föreningar runt om i Sverige med sina sex digitala lektioner. Lektionerna kan numera genomföras på ett enkelt och smidigt sätt både i styrelserummet och hemma.

Enligt Inez Rehn som är Inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet finns det flera fördelar och vinster för föreningar med att gå utbildningen.

-Utbildningen erbjuder ett väldigt enkelt och lättillgängligt sätt att ta till sig en stor och viktig fråga. Många som jag möter vill arbeta med jämställdhetsfrågorna men vet inte vart de ska börja, där är Fifty/Fifty svaret, säger hon.

Utbildningen består av sex digitala lektioner som mixas med inspiration, fakta, diskussion och reflektion. Där föreningsstyrelsen både kan ta del av materialet i styrelserummet men också på distans via elektroniska lösningar så som Microsoft Teams.

Nu uppmanar Inez Rehn fler till att gå utbildningen som hon säger så här om. 

-Det finns endast fördelar med att ha ett jämställdhetsperspektiv i föreningen. Det är dels orättvist och ickedemokratiskt att inte ha det, sedan handlar det om en kvalitetssäkring av föreningen och att ligga i framkant. Utan ett aktivt jämställdhetsarbete är det väldigt många delar som inte kommer fungera 100%. Ni får också fler och större möjligheter när ni rekryterar både ledare, spelare och styrelserepresentanter när ett arbete med att försöka nå alla och inte endast hälften av befolkningen finns, säger hon och avslutar:

-I det stora hela kommer föreningsklimatet att bli bättre. 

Läs mer om Fifty/Fifty.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56