Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Fler föreningar väljer att söka Innebandy+

Innebandy+ är en fortsättning på projektet Innebandy 65+ som Svensk Innebandy lanserade förra året. Projektet Innebandy+ innebär att tio stycken föreningar även i år kan söka medel för att bedriva motionsinnebandy för äldre.

En förening som valt att söka bidraget för andra året i rad är Öjebyns IBF som har en verksamhet med åtta män och två kvinnor som spelar 3x3 på liten plan en gång i veckan. För dem har bidraget inneburit att föreningen kunnat erbjuda den redan befintliga verksamheten bättre förutsättningar och en gratis innebandyverksamhet. Föreningen har genom bidraget kunnat betala licenser, och låna ut utrustning till spelarna i motionslaget, vilket sänker trösklarna för spelarna. 

- Intresset hos våra aktiva är väldigt stort och vi har en bra uppslutning på träningarna. För dem är det inte bara träning utan ett sätt att komma i kontakt med andra och få det sociala, säger Öjebyns IBF:s vice ordförande Mattias Engberg och fortsätter

- Vi som förening får även mycket tillbaka utan att det är något som vi kräver. De är alltid glada och kräver ingenting så de är lätta att ha i sin förening. Två aktiva som varit med i föreningen sedan 92 arbetar dessutom ideellt på kansliet där de har hand om det praktiska.

Motionslaget hoppas nu på att fler föreningar ska erbjuda motionsinnebandy så att de kan börja köra matchspel och komma i kontakt med ännu fler människor.

I kontrast till Öjebyns verksamhet finns också Örebro SK Ungdom som går i startgroparna och har förhoppningar om att bredda innebandyn och bli en folksport. Föreningen ska under våren 2020 starta sin verksamhet något de gör för att kunna växa som förening. De har redan flera aktiva barn och ungdomar och ser den nya verksamheten som nästa steg i föreningen så att de kan nå sitt mål med att nå fler målgrupper något som står i deras i verksamhetsplan. 

- Vi har dessutom idéer om att kunna erbjuda fika och föreläsningar om kost och hälsa eller vad deltagarna skulle vara intresserade av. Vi har ett bra samarbete med SISU och tänker att vi ska genomföra föreläsningarna tillsammans med dem, säger Örebro SK Ungdoms idrottsansvarig för innebandy Christofer Broberg.

Läs mer om Innebandy+
Projektansökan Innebandy+

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56