Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Finalerna i Svenska Cupen avgörs i Gävle

Efter det lyckade upplägget med SM-finalen i Gavlehovshallen i Gävle står det nu klart att samma arena blir värd för finalerna i nystartade Svenska Cupen 6 november.  
– Då hoppas vi självklart få välkomna publik till matcherna, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.
 

Svenska Cupen gör en efterlängtad comeback i svensk innebandy i augusti, då de första utslagsmatcherna på distriktsnivå avgörs på dam- och herrsidan. Sedan väntar en höst med gruppspel och slutspel fram till finalerna – som det nu står klart ska avgöras i Gavlehovshallen lördag 6 november. 

– Vi har arbetat med flera starka kandidater som visade intresse för att arrangera finalerna. Gavlehovshallen presenterade ett oerhört starkt upplägg som vi valde att gå vidare med. Efter SM-finalen där vet vi att det kommer att bli ett häftigt arrangemang. Då hoppas vi självklart dessutom att få välkomna publik till matcherna, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.  

– Att Svensk Innebandy åter väljer Gävle och Gavlehovshallen som värd och den här gången för nyinstiftade Svenska cupens finaler är både glädjande och hedersamt. Det är också ett kvitto på Gävle som en attraktiv arrangemangs- och idrottsstad och jag hoppas att Gävleborna kommer kunna få chansen att uppleva finalerna på plats, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle kommun. 

Läs mer om kvalificerade lag och tävlingsupplägget för Svenska Cupen

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-06-10, kl 08:00