Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Falun mästare efter superdrama i finalen

Falun är mästare i Champions Cup för tredje året i rad. I en otroligt tight final mot schweiziska Wiler-Ersigen blev det seger med 3-2.
– Vi vill alltid vinna allt vi ställer upp i, säger backen Adam Fernqvist. 

Falun hade två raka guld i europeiska klubbmästerskapet Champions Cup. Nu var de ute efter det tredje i tjeckiska Mladá Boleslav. I semifinalen i går slog de det tjeckiska laget Tatran Stresovice med hela 11-2 och tog sig till final.

Men söndagens final mot Wiler-Ersigen blev ruskigt mycket jämnare. Efter första perioden ledde Falun med 2-0 – inför den sista stod det plötsligt 2-2.

"Vi vill alltid vinna allt vi ställer upp i"

Adam Fernqvist, IBF Falun

– Vi började bra i den första perioden. Det kändes inte som att de var med i matchen. I andra gick vi ner oss och Wiler tryckte på. Vi fick inte många lägen att göra någonting, säger Adam Fernqvist.

Den tredje perioden blev lika jämn som de två första. Men till slut blev det Falun som drog det längsta strået. Emil Johansson serverade Alexander Galante Carlström som sprätte upp 3-2 i nättaket med knappt 13 minuter kvar.

3-2 blev också slutresultatet, trots en massiv press från Wiler i slutminuterna.
Guldet var alltså Faluns tredje raka i Europa.

– Vi är sådana vinnarskallar. Varenda träning tränar vi på det här, alla vill vinna. Vi vill alltid vinna allt vi ställer upp i, säger Fernqvist.

Hur nervöst var det i slutet av matchen?
– Det var inte så nervöst. Jag känner inte nervositet på planen. Det är alltid jobbigt att få tryck på sig, men det kändes lugnt.

Backen Emil Johansson, centern Simon Palmén och Faluns två forwards Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström kom med i All Star-laget.

Matchfakta
Wiler-Ersigen-Falun 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)

Första perioden
0-1 04.18 Rasmus Enström (Alexander Galante Carlström)

0-2 12.44 Johannes Skog (Johannes Larsson)

Andra perioden
1-2 08.17 Patrick Mendelin (Riku Kekkonen)

2-2 15.36 Tatu Väänänen (Matthias Hofbauer)

Tredje perioden
2-3 07.15 Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55