Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Falun inför SM-finalen: ”Vi är fruktansvärt laddade”

Segrarna av grundserien och regerande svenska mästarna IBF Falun ställer nu upp i sin femte raka SM-final. Nu har de chansen att för tredje året i rad få guldmedaljer runt halsen, men denna gång inför ett fullsatt Avicii Arena. Faluns center Casper Backby delar här med sig av sina tankar om lördagens match.

IBF Falun har upprätthållit sin höga nivå även denna säsong. Dalalaget slog sig fram genom grundserien och avslutade den stabilt på förstaplats. De senaste två säsongerna har Falunspelarna stått med guldmedaljer om halsen efter säsonger som inramats av pandemi. Nu står de inför en final där det går mot fullsatt arena.

– Det ska bli kul att få spela i Avicii Arena igen. Det var ett tag sen känns det som, säger IBF Faluns Casper Backby och fortsätter berätta om deras inställning till matchen:

– Vi kommer att gå in som i vilken match som helst och försöka njuta av tillställningen. Vi har inte vunnit något än och vi är fruktansvärt laddade inför vad som komma skall.

För att ta sig till Avicii Arena spelade Falun sig igenom ett slutspel som bestod av Mullsjö AIS i kvartsfinal och Storvreta IBK i semifinal. Backby beskriver slutspelet som helt okej från Faluns sida.

– Två stabila vinster med 4-1 i matcher talar väl sitt tydliga språk. Dock har vi mer att ge då vi inte riktigt fått det att stämma i alla tre formationer samtidigt, men det sparar vi till lördag och kör all in då.

De som får matcha när Falun går all in är FBC Kalmarsund, som gör klubbens första SM-final.

– Väldigt kul med nytt motstånd och bra för sporten att det inte är vi och Storvreta i final i år igen, menar Casper Backby och beskriver förväntningarna han har på Kalmarsund:

– Det är ett bra lag som spelar annorlunda jämfört med vad vi mött tidigare i slutspelet. Det blir nog en tuff match, precis som det ska vara i final.

IBF Falun börjar bli vana att spela final vid det här laget, men när allt avgörs på en match kan minsta faktor bli viktig. Backby menar att hans Falun kommer gå segrande ur drabbningen på samma grunder som de förutspådde innan semifinalerna mot Storvreta.

– Det är just att vår bredd på truppen är otroligt stark. Vi har tre femmor som kan tugga på i både offensiv och defensiv zon och jag tror att det blir avgörande på lördag. Vi kommer mala på, byte efter byte. Sen känns det också som att vi har fler matchvinnare i laget än vad Kalmarsund har, säger Casper Backby.

SM-finalen går av stapeln lördag den 23:e april i Avicii Arena och de allra sista biljetterna går att köpa här. Herrarnas match spelas 15.10 och sänds på SVT1, SVT Play och SportExpressen.

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-21, kl 21:05