Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Falun bäst i Europa

SPV gav Falun en rejäl match men det blev till slut ännu ett svenskt guld i Champions Cup.

SPV backade hem och lät Falun föra spelet i första perioden. Istället satsade de på kontringar. Något som verkade vara ett lyckodrag. Åtminstone i början av matchen. Redan efter tre minuter nåddes Mikko Kohonen av en långboll och kunde göra 1-0 till SPV. I åttonde minuten vaknade dock Alexander Galante Carlström. Efter ett fullständigt genialiskt släpp bakom ryggen av Rudd satte Galante Carlström sitt första mål för matchen.

-Vi har ju spelat ihop ett tag nu så jag vet var han brukar befinna sig. När jag såg honom i ögonvrån var det bara att släppa. Han är ju rätt bra på att sätta dit dom också, säger Alexander Rudd om sitt konstnummer.

"Idag levererar inte bara våra nyckelspelare utan även andraformationen"

Thomas Brottman, IBF Falun

Galante Carlström hann med ett mål till innan första periodvilan. Den gången stod Enström för framspelningen. Enström var också den som ökade på Faluns ledning till 3-1 i inledningen av andra perioden, fint framspelad av Galante Carlström. SPV:s rivjärn Holopainen volleydundrade kort därefter in 3-2. Möjligen inspirerad av Holopainen pangade sedan Alexander Rudd stenhårt in 4-2 på volley.

Falun drabbades av en utvisning när Ciya Hajo tog till för hårda tag i tolfte perioden av andra perioden. Det såg ut som att SPV skulle gå mållösa ur det numerära överläget men Kiviranta skickade in en boll på vinst och förlust från sarghörnet. Bollen styrdes på faluspelare och letade sig retligt in under Johan Rehn.

SPV spelade fortsatt tillbakadraget med sin 2-2-1-uppställning i den andra perioden.

-Vi fick dem dit vi ville. Vi vill komma in i anfallszon och ha mycket boll för vi vet att vi är starka där. Sedan får de endel skitmål så därför hänger de sig ändå kvar i matchen, säger Thomas Brottman.

Mikko Kohonen jagade stundtals ensam mellan Faluns backar. Han fick också utdelning för sitt slit 18 sekunder innan perioden var till ända. Dessförinnan hade Emil Johansson, framspelad av Adriansson gjort ännu ett mål för Falun.

Tredje perioden inleddes med at Svahn i full fart dundrade in 6-4 efter ett stenhårt inspel från Johansson. Enström fick besöka utvisningsbåset 10.49 in i sista perioden efter hårt spel. Inte heller då lyckades SPV utnyttja det numerära överläget men när klockan började krypa upp mot 14 minuter kunde Sami Koski reducera. SPV pressade Falun allt hårdare för att få till en kvittering. Ciya Hajo skickade in 7-5 med två minuter kvar och Jarno Ihme fick då lämna kassen för ett sista försök att komma ikapp. Falun stretade emot. Och tog sitt guld.

-Idag levererar inte bara våra nyckelspelare utan även andraformationen, framför allt Johansson och Svahn, då är det svårt att slå oss, säger Brottman.

Alexander Rudd, Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström togs ut i All Star Team.

 

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55