Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ett historiskt mästerskap väntar U19-damerna

U19-VM i Uppsala den 1-5 september är ett historiskt mästerskap. För första gången någonsin så ska ett U19-VM på damsidan avgöras på hemmaplan för Sveriges del, och förbundskapten Johan Hydling är förväntansfull inför det historiska evenemanget.
- Det känns fantastiskt att få spela i en fantastisk anläggning med grymma tjejer. Och att få spela ett VM på hemmaplan är en dröm för alla idrottare, säger Johan Hydling.

Vad betyder det för er att få spela på hemmaplan och representera Sverige?

- Det är jättehäftigt. Man ser i alla sammanhang att så fort någon får dra på sig blågula kläder så är det med en stolthet som man bär tröjan och det engagemanget som man går in med då är grymt. Att få stöttning av hemmapubliken kommer bli jättehäftigt.

Att mästerskapet spelas på hemmaplan i Uppsala innebär också att Sverige kan få ett stort publikstöd under mästerskapet, och Hydling minns tillbaka till tidigare landskamper i IFU Arena när han berättar om hur mycket publikstödet betyder för U19-damerna.

- Jättemycket. Vi spelade Finnkampen i Uppsala för ungefär ett och ett halvt år sedan och i framförallt fredagsmatchen så var det en grym uppslutning. När man ser ett gult hav på läktaren så går det inte annat än att njuta av tillfället och ta det stödet i ryggen och gå ut och leverera på banan.

Samtidigt menar Hydling att det kan bli en större utmaning som väntar för Sverige just när mästerskapet spelas på hemmaplan.

- Det kan det givetvis vara och det är någonting som vi också har pratat om. Men vi ska se till att njuta utav det och använda det till våran fördel att vi har det här stödet.

Hur stort hade det varit att få kröna det här historiska mästerskapet med ett guld?

- Det är någon av de häftigaste känslorna som man kan få vara med om. Att vinna ett mästerskap och hissa upp den där bucklan. Vi kommer att göra allt vi kan, vi kommer krypa på knäna och klösa med naglarna för att ta hem det där guldet.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-08-01, kl 08:00