Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Enström om blågult: En klubblagskänsla

När det är VM-säsong vet Rasmus Enström exakt hur han ska lägga upp träningen. Det har han gjort även i år – vilket ska få honom i toppform till Prag.
- Det börjar redan på sommaren, säger han.

För att vinna VM-guld, vilket är Sveriges mål i Prag, måste laget vara toppat till max. Det är spelarna själva väl medvetna om, och Rasmus Enström har länge gått i de tankebanorna.

- Det börjar redan på sommaren när vi drar i gång försäsongen. Sedan har vi landslagsspelare i Falun kört mer på hemmaplan också. Fystränarna släppte på fysträningen en månad före VM så att vi ska känna oss lätta nu, säger han.

Enström har länge varit en toppspelare i Svenska Superligan med sitt Falun. Han ligger säsong efter säsong i toppen av poängligan och bjuder ofta på häftiga mål. Men han erkänner också att det inte alltid är lätt att prestera på topp.

- Det är svårt vissa matcher i serielunken, men jag försöker alltid gå på alla cylindrar. Det är knepigt att hitta morötterna till matcherna ibland. Är det en viktig match mot ett topplag får man mycket gratis, andra matcher blir det mer personligt ansvar att komma upp i nivå. Det är sådant vi i laget pratar mycket om, att vara proffsiga.

Enström beskriver landslaget som nu laddar för VM som ett lag med ”klubblagskänsla”. Många har spelat tillsammans i flera år, och flera kommer från Falun. Stommen har varit intakt över flera världsmästerskap.

- Det är rätt enkelt att spela då, man känner varandra på planen och utanför planen. Mikael Hill och Andreas Lundmark har en bra gameplan för oss och har haft det inför varje läger. Jag har en bra känsla inför VM, och guldet ska hem igen. Jag vill ha en guldmedalj.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55