Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Enkel resa mot semifinal

Sverige gjorde en solid insats mot Norge och vann med 10-1 i VM:s kvartsfinal och nu väntar Schweiz i fredagens semifinal.

Norge gjorde en bra förstaperiod mot Sverige och skapade tre riktigt bra chanser som Patrik Jansson i den svenska målburen avvärjde, och istället var det Sverige som kunde ta ledningen. Magnus Svensson stressade fram ett norskt misstag innan han spelade fram Daniel Calebsson som satte upp Fredrik Djurling till 1-0.

Mitt i perioden ökade Henrik Stenberg på till 2-0 efter en genomskärande passning av Johan Samuelsson.

Norge reducerade till 1-2 i den första periodens sista minut efter att ha fått ett straffslag. Runar Snellningen gjorde det snyggt när han vispade in 1-2-bollen.

- Första perioden är så där, men i den andra och tredje är det inget snack, säger förbundskaptenen Kent Göransson efter matchen. 

I den andra perioden tog Sverige över mer och mer av spelet medan Norge hade svårt att komma upp i banan. Efter snygga spel och kombinationer hade såväl Jim Canerstam, Magnus Svensson som Karl-Johan Nilsson i princip öppna mål när ledningen utökades.

- Vi har spelare på rätt ställen. Vi har både de stora och starka spelarna och de snabba spelarna så vi skapar ytor för varandra, och det är givetvis bra, säger Göransson.

Magnus Svensson stressade också fram ett norskt misstag där bollen hamnade hos Daniel Calebsson som spelade tillbaka till Svensson som lade in 6-1 - och då var matchen definitivt avgjord.

Sverige vann till slut med 10-1 efter att ha spelat in ytterligare fyra bollar i den sista perioden där Henrik Stenbergs avslutande mål var läckrast. I den sista perioden så luftade också Göransson bänken.

- Det var planen från början om det skulle dra iväg, säger Göransson som tycker att Norge var bättre än i både Polish Open och Varberg.

- De är mycket bättre. Men vi är också defintivt bättre. När det står 6-1 efter två perioder så är det klart att de går lite på chans och då får vi lite enklare chanser. Det var en bra seger för oss.

Nu väntar Schweiz i fredagens semifinal.

- De har en fantastiskt bra förstaformation som vi kommer få arbeta tufft med, så vinner vi den matchen i matchen så tror jag att vi vinner matchen också.

Matchfakta

Sverige - Norge 10-1 (2-1, 4-0, 4-0)

Första perioden
1-0 (03:31) Fredrik Djurling (Daniel Calebsson)

2-0 (11:08) Henrik Stenberg (Johan Samuelsson)
2-1 (19:25) Runar Snellingen, straff

Andra perioden
3-1 (21:32) Jim Canerstam (Karl-Johan Nilsson)

4-1 (25:44) Magnus Svensson (Fredrik Djurling)
5-1 (30:59) Karl-Johan Nilsson (Jim Canerstam)
6-1 (36:26) Magnus Svensson (Daniel Calebsson)

Tredje perioden
7-1 (41:02) Karl-Johan Nilsson (Kim Nilsson)

8-1 (45:52) Daniel Calebsson (Henrik Stenberg)
9-1 (50:57) Joel Kanebjörk (David Gillek)
10-1 (56:51) Henrik Stenberg (Mattias Helgesson)

Foto: Tjeckiens Innebandyförbund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55