Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Engagera fler äldre genom Innebandy+

Just nu letar vi tio föreningar som vill vara med och utveckla innebandyverksamheten för personer runt 60 år och uppåt. Vill din förening vara en del av projektet Innebandy+? 

Enligt styrdokumentet Svensk Innebandy Vill ska innebandy vara en idrott som alla kan engagera sig i. Målsättningen för år 2030 är 60 000 motionärer och konceptet Innebandy+ är en av flera nya koncept som ska lanseras för att erbjuda nya träningsformer och attrahera fler motionärer. 

Innebandy+ utgår från tre ord: Rekrytering, mervärde, stabilitet.

Rekrytering: Vi uppmanar er att lägga tid på rekryteringsprocessen och har för att underlätta ert arbete tagit fram material som ni kan använda. Tänk gärna i nya banor och lägg lite extra kraft på hur ni ska nå äldre kvinnor. Målet är att alla föreningar i projektet ska ha minst 40% deltagande kvinnor. 

Mervärde: Erbjud någonting utöver innebandy. Vi vill hjälpa till att motverka det ökade stillasittandet men även minska ensamheten och den psykiska ohälsan som kommer för att ensamheten bland våra äldre ökar. Varför inte arrangera en fikastund efter varje träning, anordna föreläsningar med PRO eller erbjuda annan träning än innebandy? Ja, egentligen kan det vara vad som helst som ger ett mervärde.  

Stabilitet: Se träningsgruppen för äldre som en verksamhet som ska vara hållbar över tid och vara en naturlig del av föreningen. Deltagarna kanske till och med kan vara en resurs i föreningen och bli organisationsledare, tränare eller i en roll vid exempelvis matcher- och cuparrangemang. Vi vill att träningsgruppen ska ha en stabil bas med flera personer som kommer varje vecka som samtidigt tacksamt och vant tar emot flera deltagare vart eftersom verksamheten växer.  

Ansök: 
Läs mer och ansök här senast 3 februari.

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56