Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Endre söker revansch mot Pixbo i semifinalen: "Vi vet vad som krävs för att vinna"

Semifinalerna i SSL-dam drar igång och i den första semifinalserien hittar vi Pixbo Wallenstam IBK och Endre IF. Med två helt olika kvartsfinalserier i ryggen kliver de nu in i kampen om en plats i SM-finalen. Här kan du läsa vad Pixbos Klara Loneberg och Endres Ellen Bäckstedt har att säga om mötet. ”Vi har bra koll på varandras spel”, säger Klara Loneberg. ”Allting blir alltid några snäpp bättre i slutspelet”, menar Ellen Bäckstedt.

Pixbo Wallenstam IBK gick ur grundserien som etta i tabellen. När valet av motståndare inför kvartsfinalserien skulle tas föll det på Nacka IBK, som de vann över med 3-0 i matcher.

– Rolig matchserie mot ett ungt och hungrigt Nacka som vill sätta pressen och gå i spelvändningarna. Vi lyckas vinna de två första matcherna med tydliga siffror men i början av den tredje kvartsfinalen presterade vi inte alls som vi borde ha gjort samtidigt som Nacka är effektiva och gör det väldigt bra, säger Pixbos Klara Loneberg och fortsätter:

– Vi fick matcha lite hårdare och kunde vända matchen i tredje perioden och säkra vår semifinalplats. 

Endre IF fick en helt annan upplevelse av sin kvartsfinalserie mot IBF Falun. Gotlandslaget låg under med 0-2 i matcher men vände och tog sig hela vägen till semifinal.

– Det var väldigt jämna och roliga matcher mot Falun. Jag tycker att vi startar svagt i första matchen men växlar upp sen. När vi ligger under med 0-2 i matcher var det inte så mycket att spara på, vi visste att det var vinna eller försvinna i varje match vilket jag tycker gjorde att vi höjde oss ännu mer, säger Ellen Bäckstedt och fortsätter:

– När vi kom upp till 2-2 i matcher och visste att vi hade hemmaplansfördel var det bara att köra. Publikfesten i Ica Maxi Arena inför den femte och avgörande matchen går ju inte att inte nämna. Herregud vad mäktigt.

Nu kliver Pixbo och Endre in i en semifinalserie tillsammans. Om det låter bekant är det inte så konstigt, lagen möttes nämligen i semi både förra SSL-säsongen och i Svenska Cupen höstas i. Nu ser både Loneberg och Bäckstedt serien som en extra utmaning.

– Det blir en spännande matchserie och lite av en repris. Endre har på pappret en bredare trupp i år jämfört med ifjol så det blir garanterat tighta och tuffa matcher. Båda lagen har matchvinnare och flera spelare med rutin vilket är viktigt i dessa matcher. Vi har bra koll på varandras spel och det blir intressant att se vem som kan straffa sina motståndare bäst, säger Klara Loneberg.

– Det ska bli roligt. Vi har mött Pixbo mycket den här säsongen där resultaten inte riktigt varit med oss. Dock känns det som att vi kommit ihop mer som lag nu på slutet och allting blir alltid några snäpp bättre i slutspelet. Vi har med oss en bra känsla från kvartsfinalerna och hoppas att det blir roliga och tighta matcher även i semin, menar Ellen Bäckstedt. 

Endres stora mål är att ta sig till Avicii Arena och för att göra det krävs en del av laget. 

– Vi behöver hålla fokus i minst 60 minuter per match och minimera misstagen. Vi behöver vara distinkta i våra avslut och sätta lägena vi får. Vi vet vad vi kan och vad som krävs för att vinna och förhoppningsvis studsar serien stolpe in för oss denna gång, säger Ellen Bäckstedt. 

Klara Loneberg beskriver vad det är som istället talar för att det är Pixbo som tar sig till SM-final.

– Jag skulle säga att vi har visat upp en högstanivå som inget lag kunnat matcha och en hög lägstanivå som gjort att vi lyckats komma vinnande ur matcher när vi inte presterat. Vi har en bredd i vår trupp som gör att vi blir tunga att möta, avslutar Klara Loneberg.

I och med semifinalernas start blir det allt tydligare att vi närmar oss SM-finalen med stormsteg. Se till att säkra dina biljetter till Avicii Arena den 23 april. Utöver innebandy i världsklass innehåller finaldagen en FunZone med utställare och roliga aktiviteter.

Köp dina biljetter här!

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-07, kl 15:30