Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

En annorlunda väg mot U19-VM

Under tre dagar samlades U19-damlandslaget på Bosön. Ett läger som blev betydligt mer ensamt än vad man kan tänka sig i en lagidrott. Men en erfarenhet som laget och ledarstaben tar med sig i uppladdningen för VM.

- Det har fungerat otroligt bra. Och det är bra träning. Vi får väl se men under ett VM kan det bli så att vi lever under de här förutsättningarna. På så vis har det varit skönt för alla spelare och ledare att de sätter sig i ryggmärgen med munskydd, avstånd och hygien, säger U19-damlandslagets förbundskapten Camilla Granelid.

Det var en energifylld förbundskapten som sammanfattade lägrets tre intensiva dagar.

- Det känns otroligt bra att vi har haft lägret, att det gick av stapeln. Vi har arbetat utifrån fyra matchpunkter som vi tror kommer blir framgångsfaktorer under VM. Det känns som att dem pusselbitarna har fallit på plats och att de har framträtt mer och mer i beteenden hos spelarna under hela lägret. Tre internmatcher, ganska korta matcher, men i spelet har vi fått med oss nycklar tycker jag.

Det är ett gäng spelare som har fått hålla ihop ett år längre. Något som syns enligt Granelid.

- I den här åldern betyder ett år ganska mycket. Det blir det första U20-VM som spelas någonsin. Det blir närmare ett senior-VM än vi är vana vid. Jag tror att tempot, intensiteten och fysiken skiljer sig. Spelarna är ett år bättre.

I och med de restriktioner och riktlinjer som tagits fram blev det ett annorlunda läger. Att vara solo på Bosön tillhör inte vardagen för många. Men det fick U19-damlandslaget uppleva.

- Det har fungerat otroligt bra. Och det är bra träning. Vi får väl se men under ett VM kan det bli så att vi lever under de här förutsättningarna. På så vis har det varit skönt för alla spelare och ledare att de sätter sig i ryggmärgen med munskydd, avstånd och hygien. Sen har vi varit ensamma på Bosön. Det känns som att vi har abonnerat det här stället. Så det är lite spökänsla, men det har också gjort att det har känts tryggt.

Ledarstaben fick många positiva svar i spelet och en femma levererade på flera plan.

- Ja, det är en femma som har stänkt in mål och inte släppt in så mycket bakåt. Med Zita Holmsved Thott, Mathilda Ekenlinde, Vilma de Gysser, Philippa Blom och Maja Ekström. Den femman har vunnit sin match i matchen. Ganska stort. Det är häftigt att se deras spel, att det har klickat i den femman.

Det kommer bli en fortsatt annorlunda väg mot VM. Något ledarstaben tar i beaktning vid planeringen framåt.

- Nu ska vi sammanfatta det här lägret. Jag ska prata med alla tränare och ge spelarna individuell feedback. Sen gäller det att fortsätta följa dem i slutspel och på slutet nu ska vi prata om att hitta sin väg fram till VM. Det kommer se väldigt olika ut i förberedelserna. Någon åker ut innan slutspel, då har du 40 dagar kvar till VM. Några som spelar i Allsvenskan, hur kommer de bli, kommer den dra igång så det blir matchspel där? Det blir att försöka redan nu sätta en plan för sina förberedelser.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-02-11, kl 17:24