Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Emil Jacobsson är redo att inleda guldjakten

När U19-herrarna nyligen samlades på Bosön för ett tre dagar långt landslagsläger så låg fokus på U19-VM i Brno som spelas den 25-29 augusti. Men samtidigt som laget slipade på olika detaljer så var det också en chans för lagkamraterna att återse varandra, och dagarna på Bosön var något som Emil Jacobsson uppskattade. 

- Det är alltid en ära och jätteskoj att få vara här. Träffa killarna och köra lite rolig innebandy, säger Emil Jacobsson.

Emil Jacobsson har representerat Sverige tidigare i U19-sammanhang och menar att det är en ära varje gång han får dra på sig den blågula tröjan.

- Det är jättestort. Jag har haft äran att redan få göra det och det är något av det största man kan göra, att få representera sitt land.

Vad är din största styrka i landslaget?

- Det skulle jag säga är lite av en kombination av fysik, smarthet och att jobba hårt.

Hur stort mål är U19-VM i Brno för dig?

- Ett jättestort mål, det är det verkligen. Det är det här som man har tränat för, så det är grymt stort.

Men efter tre mästerskap där Sverige inte har nått hela vägen så har nu U19-landslaget siktet inställt på revansch för Sveriges del. Och även om det blir en tuff resa så vet Jacobsson vad laget behöver göra för att sluta högst upp på pallen.

- Jag tror att vi behöver komma ihop som grupp. Inse att det inte kommer att komma gratis. Bara för att vi är en ledande nation så kommer inte folk be om ursäkt på det sättet utan de kommer att göra allt för att slå oss. Men vi ska ta tillvara på våra roller, vi har väldigt bra bredd och olika spelare som kan göra nytta för laget som helhet. Komma dit som en grupp och verkligen göra det som vi är bra på, då ska det nog gå bra.

Jacobsson menar att den största styrkan i det svenska U19-landslaget som snart inleder guldjakten är just helheten.

- Just det här med själva mångfalden. Vi har extremt många med offensiv spets och många som orkar göra grisjobbet. Ett bra powerplay och ett bra boxplay, bra målvakter, bra fysik. En bra helhet, vi är väldigt bra allround.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-07-13, kl 08:00