Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Emelie Wibron - 100 landskamper

Hon landslagsdebuterade den 6 november 2009 bara 17 år gammal. Nu har Emelie Wibron spelat 100 landskamper.
- Fantastiskt roligt. Jag har mäktiga minnen från landslaget, säger hon.

Finnkampsmatchen i Uppsala var Emelie Wibron 100:e landskamp. Hon minns egentligen bara en sak från den:
- Jag spelade högerback med Isabell Krantz och skulle slå en passning över till henne som blev en riktig indianare, det är det jag minns, säger Wibron.

100 landskamper, vad är ditt bästa minne?
- Det har varit fantastiskt roligt att spela i landslaget alla de här tio åren och det är fortfarande lika roligt. Bästa minnena är alla VM-gulden. Det första på hemmaplan i Västerås var coolt. Jag var chockad över att jag ens var med den gången. Men också de tre senaste gulden där det varit jämna slutspelsmatcher, det är mäktiga minnen.

Har du något jobbigare landslagsminne?
- Vi har vunnit de flesta matcherna och de vi har förlorat har varit vid rätt tillfällen hittills så det finns inte så många dåliga minnen.

Hur var jubileumsmatchen?
- Det var kul och extra kul att spela match 100 just mot Finland på hemmaplan. Jag trodde det skulle bli en tuffare match för de hade i princip sin VM-trupp. Kul att vi kunde vinna med så stora siffror, jag tycker alla gjorde en bra match.

Blir det 100 matcher till?
- Det låter lite saftigt men någonstans mellan 100 och 200 kanske. Jag siktar på att vara med på VM i Uppsala 2021. Jag hoppas jag ska kunna hålla mig i form till dess och bli uttagen.

Se videointervjun med Emelie Wibron här!

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56