Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Durling - från ratad till VM-målvakt

Sagan blev sann för Täby-målvakten som i våras var med om att ta SM-guld när Täby FC IBK vann mot Kais Mora i finalen. Efter SM-guldet har framgången fortsatt för Alexandra Durling, men hon berättar i en intervju att det inte alltid varit så.
- Jag har aldrig varit med på något talangläger och åkte alltid ut på målsnöret i stadslagsuttagningen, jag var med i träningstruppen men blev inte uttagen till det slutgiltiga laget. Så det känns kul att äntligen få vara med hela vägen nu och åka på VM.

För VM-debutanten och SM-guldmedaljören Alexandra Durling var beskedet från förbundskapten Åsa Karlsson en lättnad, äntligen hade hon börjat få medvind och alla år med träning började ge resultat.

- Det var lättnad och stor glädje när jag fick samtalet från "Kotten" och hon berättade att hon ville ha med mig på landslagssamlingen. Jag hade knappt hunnit smälta SM-guldet och att sedan få äran att åka med på samlingen var ren eufori.

Durling har varit med på alla samlingar som landslaget haft i år sedan maj och nu väntar även VM-debut för Durling och innebandysagan fortsätter. Durling ser sig själv som en lugn och trygg målvakt som både är grepp- och placeringssäker, något som hon vill bidra med under VM så att utespelarna kan fokusera på sitt.

-Det är kul att det gått hela vägen. Jag har länge kämpat hårt och det känns som att jag utvecklats mycket den senaste tiden och verkligen blommat ut, något som jag vill visa på VM.

Här är Sveriges matchschema:  
7 december 18.15, Slovakien-Sverige
9 december 19.30, Sverige-Tjeckien
10 december 19.30, Sverige-Lettland
13 december 19.00, kvartsfinal
14 december 14.30/17.45, semifinal
15 december 13.30/16.30, bronsmatch/final

Här sänds matcherna: 
Matcherna kommer att sändas på kanal 9 fram tills finalen som sänds på kanal 5, med förutsättningen att Sverige spelar. Matcherna kommer även att sändas på dplay.se.

Som vanligt kommer du även kunna följa landslaget via våra sociala medier:
Facebook
Instagram
Youtube 

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56