Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Domarutbildningar blir enklare i nya digitala portalen

Svensk Innebandys utbildningsportal erbjuder just nu tre olika domarutbildningar på olika nivåer. Utbildningar som är viktiga för den fortsatta utvecklingen.
- Med utbildningsportalen har vi möjlighet att utveckla våra utbildningar i ett helt annat tempo än tidigare och anpassa dem bättre till våra målgrupper, säger domaransvarige Mattias Linell.

Till säsongen 2018/19 skapades Svensk Innebandys digitala utbildningsportal. En plattform som är tänkt att förenkla utbildningsförfarandet för deltagarna. I de olika utbildningarna kan deltagarna ta del av filmer och instruktionsvideor, som på ett pedagogiskt sätt förklarar hur man rör sig och hur de olika tecknen ser ut.
- Tidigare har allt varit i pappersform. Nu kan deltagarna enkelt ta till sig grafiskt material och framför allt få möjlighet att repetera det som diskuterades på själva kursen, säger Mattias Linell.

Utbildningsportalen erbjuder just nu tre olika domarutbildningar. Matchledare, Ungdomsdomare och Distriktsdomare 1. Självklart finns också regelhandboken digitalt.

Matchledare
Utbildningen är öppen för nybörjare och riktar sig främst till dig som vill döma matcher för de allra yngsta spelarna på det som kallas grön nivå. Att bli matchledare är perfekt för dig som vill prova på hur det är att vara domare. Du kan sedan gå vidare till att döma på högre nivåer, men det går bra att fortsätta på den här nivån flera säsonger.

Ungdomsdomare
Utbildningen är öppen för nybörjare och riktar sig till främst dig som vill döma matcher på det som kallas grön och blå nivå. Att bli ungdomsdomare passar dig som vill prova på hur det är att vara domare. Du kan sedan gå vidare till att döma på högre nivåer, men du kan också fortsätta på den här nivån i flera säsonger.
Fokus i utbildningen ligger på att ge dig de verktyg som krävs för att ta de första och ibland svåra stegen i din domarkarriär. Du får kunskap om innebandyns regler, hur du ska röra dig på planen och en inblick i hur du leder barn och ungdomar.

Distriktsdomare 1
Den här utbildningen är öppen för nybörjare. Du kan antingen vara helt ny som domare eller ha gått utbildningen till matchledare och/eller ungdomsdomare tidigare. Med den här utbildningen kan du börja döma ungdomar på det som kallas grön, blå och röd nivå, och sedan kan du gå vidare i din domarkarriär. Fokus i utbildningen ligger på kunskaper om regler och hur du som domare ska röra dig på banan. Du får även en inblick i ledarskap och kommunikation som är viktigt för att bli en duktig domare. Som innebandydomare ska du gå en kurs varje år. Det är ditt distrikt som beslutar vilka matcher du får döma efter att ha gått utbildningen.

Distriktsdomare 2
Den här utbildningen ersätter GU2 och kommer att finnas i utbildningsportalen till höstens utbildningar. Den är för dig som har gått Distriktsdomare 1 och ska fortsätta döma. Fokus ligger på fördjupning inom både regler, kommunikation och ledarskap.

Upptäck utbildningsportalen här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55