Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Domarkarriären stärker integrationen

Sedan Ali Noori, som kom till Sverige för fyra år sedan, började döma innebandy i höstas har han känt sig ännu mer integrerad i samhället. Dessutom blir han själv en bättre spelare.
- Det blir mycket roligare, säger han.

Ali Noori och domarkollegan Meisam Hosseini kom båda till Sverige som asylsökande. Ali har spelat länge i Lerums inkluderingslag, och i höstas tog han nästa steg.

Kompisen Meisam frågade Ali om de inte skulle börja döma fotboll. Men eftersom Ali redan spelade innebandy blev motfrågan om de inte skulle döma det i stället.

- Jag hade ju redan ett intresse av innebandy. Det blev roligare och roligare. Vi valde det, gick kurser och började döma, säger Ali.

Nu blir domarparet tilldelade matcher av Västsvenska IBF och dömer upp till röd nivå i Pantameraserierna. Ali menar att den nya domarkarriären hjälper honom på flera stadier.

- Man kommer in i samhället ännu mer och träffar andra människor än normalt. Man lär känna reglerna och man ser hur spelarna tänker. Jag förstår när spelarna ska göra något på planen. Det hjälper mig att spela bättre när jag spelar själv också. Det blir mycket roligare.

Ali och Meisam har bara inlett domarkarriären, men blickar redan nu framåt. Målet är att framöver döma seniorserierna i Västsvenska IBF.

- Både jag och Meisam har samma ambitioner. Det är bara roligt att döma, säger Ali.

På bilden syns Ali Noori och Meisam Hosseini.
Foto: Privat

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55