Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Distriktslags-SM arrangeras i Nyköping och Oxelösund 2021 och 2022

Det blir stor innebandyfest i Nyköping och Oxelösund i januari 2021 och 2022. En av de största nationella ungdomstävlingarna inom Svensk Innebandy, distriktslags-SM, kommer att arrangeras i kommunerna.

Distriktslags-SM för 16-åringar omfattar omkring 1 000 aktiva spelare och ledare. Utöver det följs evenemanget av ett stort antal besökare, som väntas fylla arenorna i Nyköpings och Oxelösunds kommuner. Senast distriktslags-SM arrangerades i Södermanland var våren 2010.

- Det är en fantastisk möjlighet för Södermanland och utvecklingen för innebandyn i länet, säger Stefan Johansson, ordförande i Södermanlands Innebandyförbund.

Onyx IBK är medarrangör till turneringen, där projektledaren Kecke Lundh ser fram emot det som kommer.

- Vi har mycket bra förutsättningar att göra ett grymt arrangemang i Nyköping och Oxelösund. Jag ser fram emot att få jobba med distriktslags-SM 2021 och 2022 och jag längtar redan, säger Kecke Lundh, som även är klubbchef i Onyx IBK.

Så här säger flera aktörer om de kommande evenemangen:

”Det är helt fantastiskt att vi ännu en gång ska få arrangera distriktslags-SM, och den här gången med helt andra förutsättningar med våra nya och fantastiska hallar.”
Ulf Ekman, ordförande Onyx IBK

”Distriktslags-SM är ett stort och väldigt roligt evenemang att få vara med om. Unga innebandytalanger från hela Sverige kommer till oss och vi vill naturligtvis ta chansen att visa upp Nyköping från sin allra bästa sida. Dessutom är det här ett evenemang med många tillresande, vilket naturligtvis ger positiva effekter för besöksnäringen. Vi ser fram emot när det drar igång och vi är taggade.”
Lars Persson, kultur- & fritidschef Nyköpings Arenor

”Att öka intresset för idrott och hälsa är ett av Oxelösunds kommuns mål. Det känns fantastiskt roligt att få möjlighet att vara medarrangörer för distriktslags-SM i Nyköping och Oxelösund.”
Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande i Oxelösunds kommun

”Det är en fjäder i hatten för Onyx IBK att få arrangera distriktslags-SM och ett kvitto på gott föreningsarbete. Det är ett arrangemang som har stor betydelse för Nyköping och vi ser fram mot att hälsa alla välkomna hit.”
Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande i Nyköpings kommun

Fakta distriktslags-SM:
Antal lag: Ca 40 distriktslag (50 % tjejer och 50 % killar)
Åldrar: 16 år
Spelarenor: Nyköpings arenor: Rosvalla (A- och B-hallen, samt Multihallen), Nyköpings Sporthall, Ramdalens Sporthall (Oxelösund)

Senaste årens arrangörer:
2019 & 2020 Gävle
2017 & 2018 Umeå
2015 & 2016 Linköping

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56