Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

”Det största målet jag har framför mig”

Herrarnas U19-VM spelas den 25-29 augusti i Brno, Tjeckien, och tidigare i juni samlades laget för ett tre dagar långt landslagsläger på Bosön. För Joel Ekström var det ett kärt återseende med kamraterna i landslaget.
- Det är fantastisk kul att få träffa alla killar igen. Det var ett tag sen sist och det är alltid lika kul att komma upp hit och ha den här gemenskapen med killarna, det är otroligt roligt, säger Joel Ekström.

Att det annars betyder mycket för Ekström att få dra på sig den gula landslagströjan och representera Sverige råder det ingen tvivel om.

- Det är det man har kämpat för sen man började med innebandyn. Första steget i landslaget är U19 och det är på något sätt här som man börjar och det betyder väldigt mycket såklart att få dra på sig den.

Vad skulle du säga är din största styrka i landslaget?

- Min roll har väl blivit att jag ska göra mål och det är det jag ska bidra med i det här laget. Sen utanför planen är det att vara en skön kille och sen på planen är det framförallt att göra mål.

För Ekströms del så är U19-VM i Brno ett stort mål och något han ser fram emot väldigt mycket.

- Det är ett väldigt stort mål. Det är det största målet jag har framför mig just nu iallafall. Bortsett från klubblag så är det här det man vill mest i sitt liv. Så att förhoppningsvis få spela ett VM i Brno hade varit väldigt roligt.

Efter två andraplatser och en fjärdeplats så är Sverige ute efter revansch i U19-VM och Ekström har en bra bild över vad laget behöver göra för att drömmen om ett VM-guld ska bli en realitet.

- Utan att säga att vi ska göra mer mål än alla andra motståndare så får det bli att vi ska sätta våran grundplåt, att vi ska jobba hårdare än alla andra. Vi har smällt på bra under de här träningarna och gör vi det på VM så är jag övertygad om att vi tar hem ett VM-guld.

Vilken annan nation tror du blir det största guldhotet?

- De som jag har koll på är Finland så jag får ta dem, det lär bli vi och Finland som slåss om guldet.

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-07-28, kl 08:00