Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

"Det finns givetvis områden där vi behöver fler kvinnor"

Lena Kihlblom har varit aktiv inom Västergötlands Innebandyförbund i ungefär 17 år. Hon har sett innebandyn växa fram i distriktet, och en sak är hon säker på:
- Det finns givetvis områden där vi behöver fler kvinnor, säger hon.

Lena Kihlblom är i år med i Svensk Innebandys nätverk #IBkvinnorleder, som verkar för att flera kvinnor ska finnas inom innebandyn. Kihlblom har själv varit aktiv i många år och i dagsläget är hon styrelseledamot i Västergötlands Innebandyförbund. Tidigare har hon i Mullsjö AIS suttit i startat upp ungdomssektionen där hon var ansvarig, suttit i föreningens valberedning och varit lagledare.

Meritlistan är lång. Men ändå är hennes medverkan i nätverket viktig, tycker hon.

-Jag sökte för att få utbyta erfarenheter med andra inom sporten och förhoppningsvis kunna dela med mig av mina erfarenheter från styrelsejobb, sektionsjobb och annat, säger hon.

Kihlblom vill försöka hitta flera kvinnor som aktiverar sig inom innebandyn och vet att nätverkandet är viktigt för att få nya influenser och se hur man kan få en jämnare könsfördelning i föreningen, distriktet och lagen.

-Jag tycker att innebandyn har kommit väldigt långt i sin könsfördelning jämfört med många andra sporter, men det finns givetvis områden där vi behöver fler kvinnor och jag tror att man skulle behöva nätverka även inom distrikten och föreningarna för att hitta fler kvinnor att utbilda och engagera. Vi måste försöka behålla fler kvinnor som slutar spela innebandy, i alla åldrar, och engagera dem med andra uppgifter.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2018-09-10, kl 11:30