Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Derbygrupperna i SSL herr försvinner: ”Föreningarnas önskemål vägledande”

Svenska Superligan på herrsidan får från och med nästa säsong ett nygammalt upplägg gällande antal matcher. Derbygrupperna försvinner och dubbelmöten återinförs. I en intervju med Innebandymagazinet förtydligar Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl varför:

– Precis som förra gången när man ville utöka antalet omgångar så sa vi nu att föreningarnas önskemål måste vara vägledande för hur vi ska besluta. Nu har det gjorts en undersökning av styrelsen i FSSL som kommit fram till att det här är vad föreningarna vill. Då är det det som måste styra. Sedan behöver vi naturligtvis precis som förra gången titta på vilka andra övergripande konsekvenser det kan få för verksamheten, men här har vi kommit fram till att vi kan möta föreningarnas önskemål, säger Märit Bergendahl, ordförande i Svenska Innebandyförbundet, till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Man måste fundera på vilka ekonomiska konsekvenser det här kan få, men det är inte en bedömning som vi gör, utan där förutsätter vi att föreningarna och FSSL har funderat igenom det. Det var likadant förra gången när sådana frågor dök upp, precis som när det gäller till exempel domarkostnader. Men som vår relation ser ut med FSSL, som företräder föreningarna, så litar vi på att man har tänkt igenom de här sakerna. Mer än så är det inte för vår del, föreningarna har pratat sig samman och vill ha den här förändringen.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56