Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Debutanten Palmén vill bidra framåt i VM

Han beskrivs som en annorlunda och oförutsägbar center av förbundskapten Mikael Hill. Simon Palmén åker till Prag för att bevisa att det var rätt att ta ut honom.
- Jag vill inte nöja mig med att bara ha kommit med i truppen, säger han.

Herrlandslaget har tagit ut fyra centrar till VM. Johan Samuelsson, Jonas Adriansson, Jonas Svahn och Simon Palmén.

Palmén skiljer sig, enligt förbundskapten Mikael Hill, från de andra centrarna. Han har en annorlunda spelstil som kan överraska motståndarna på ett annat sätt. Dessutom letar han oftare skottlägen.

- Det Hill är inne på är att jag är mer poängfarlig. Jag söker mig till lägen. Om jag får speltid i VM vill jag bidra framåt. En bit jag har jobbat mycket med är åt det andra hållet, alltså defensivt. Där vill jag också hålla hög nivå. Men det är framåt jag sticker ut, ja.

Inför den förra säsongen flyttade Palmén från Falun till Örebro. Där var han oerhört tongivande när laget, som nykomling, höll sig kvar i SSL. Och visst fick han en annan roll i laget.

- Jag hade en relativt stor roll i Falun också, men det är klart att det blev en annan ledarroll i Örebro. Där lärde jag mig att ta ansvar jämt i stället för bara ibland i Falun. Det har jag fortsatt med i Linköping den här säsongen, att alltid ta ansvar och driva spelet.

Nu laddar alltså Palmén för sitt första VM. Och det blir speciellt, erkänner han.

- Det är så klart jätteroligt och ärofyllt. Det är ett mål jag har haft jättelänge. Först att komma med i landslaget, och VM är ett steg till nu. På sista tiden, sedan Hill blev förbundskapten, har jag försökt visa i mitt spel att jag tar för mig. Jag vill synas på planen i VM.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55