Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Dags att söka till #IBkvinnorleder 2019

Svensk Innebandy är långt framme när det gäller mycket. Vi är ju den största inomhussporten i Sverige! Men vi vill utveckla innebandyn ännu mer så att fler spelar, tränar, dömer och tar på sig förtroendeuppdrag.

En av våra utmaningar är att få fler kvinnor att engagera sig och stanna kvar. Därför startade vi i början av 2016 nätverket #IBkvinnorleder.

Det är ett nätverk för kvinnor som har ett ledar-/förtroendeuppdrag eller där önskan finns att få ett ledar-/förtroendeuppdrag på förbundsserienivå eller i distriktet. Det finns cirka 15 platser att ansöka om i nätverket och det kommer att genomföras fyra träffar under 2019.

Aktuella ämnen presenteras i föreläsningsform och bearbetas inom gruppen för att utveckla kunskapen hos deltagarna och dela erfarenheter. Exempel på innehåll är idrotten ur ett jämställdhetsperspektiv, behovsfrämjande ledarskap, att påverka system och normkritik.

En av deltagarna som har tagit del av vad nätverket har att erbjuda är Pernilla Bernhardsson, ordförande i Västergötlands Innebandyförbund.

- Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att vara med i det här fantastiska nätverket där vi lyfter och boostar varandra till att våga ta plats och anta nya utmaningar. Man får träffa och utbyta erfarenheter med tjejer från hela Sverige, som alla har det gemensamt att vi älskar innebandy. Jag var med i första omgången av nätverket. I min grupp har vi haft stor utveckling då flera av oss har fått möjlighet att hoppa på nya spännande uppdrag, både i förening och förbund, och därmed göra skillnad.

Ansöker gör du genom att skicka ett mejl till hanna.sandberg@innebandy.se, där du, på cirka en A4, beskriver dig själv, ditt ledaruppdrag (pågående eller kommande) och vad du vill få ut av programmet. Lägg även till dina kontaktuppgifter. Ett urval kommer att göras bland ansökningarna.

Besked kring om ni kommit med i #IBkvinnorleder kommer att ges i slutet av december.

Sista ansökningsdag: 15 december
Datum för första träffen: 26–27 januari 2019.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55