Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Dags att söka Elitidrottsstipendiet 2022/2023

Årligen delar Riksidrottsförbundet och Svenska Spel ut Elitidrottsstipendium, för att möjliggöra för elitaktiva att kunna kombinera elitidrott och studier på eftergymnasial nivå. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor) till 50 elitaktiva. Sista dag att söka årets stipendium är 2 maj 2022.

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har delats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet genom åren. Bland innebandyspelare återfinns exempelvis idag kända namn som Anna Wijk, Amanda Delgado Johansson och Cornelia Fjellstedt. I fjol blev landslagsspelarna Sandra Hawerman, Warberg IC, och Sandra Boric Svärd, Thorengruppen IBK två av 50 stipendiater.

Utöver summan om 50 000 kronor ingår även resursstöd från Riksidrottsförbundet i form av idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition. Ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan. Rådgivning och vägledning kring Dubbla Karriärer (DK). Idrottspsykologiskt karriärstödssamtal (karriärövergångar, karriärvägledning eller karriäravslut). Igång i vårdappen, Svensk Idrottshälsa.

Ansökan är öppen till och med den 2 maj 2022 och all information om stipendiet finns här: https://www.rf.se/elitidrottsstipendium

Elitidrottsstipendiet är en del av Riksidrottsförbundets (RF) elitidrottsstöd till specialidrottsförbunden (SF). Det innebär att de sökande kommer att rangordnas av respektive SF.

Ansökan görs genom att fylla i formuläret som finns här: https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/stipendierochutmarkelser/Elitidrottsstipendium/ansokanomelitidrottsstipendium/


Tidigare stipendiater inom innebandyn är bland andra:

- Sandra Hawerman, Warberg IC
- Sandra Boric Svärd, Thorengruppen IBK
- Amanda Delgado Johansson, IKSU
- Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen
- Cornelia Fjellstedt, IKSU
- Adina Augustsson, Karlstad IBF
- Anna Wijk, KAIS Mora IF
- Sofie Andersson, IKSU
- Iza Rydfjäll, IKSU

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-02-11, kl 08:53