Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Chans till vinst på Idrottsgalan

Idag går Idrottsgalan av stapeln. Svensk Innebandy har två nomineringar, Årets Lag – Damlandslaget och Årets Kvinnliga Idrottare – Anna Wijk.

Grunden till nomineringen för damlandslaget är VM-guldet 2019 i Schweiz, där de vann sitt sjunde raka VM-guld.

– Det är jättestort och vi är jätteglada över nomineringen till Årets lag. Det är hård konkurrens, Sverige har många bra landslag. Det är alltid kul att bli uppmärksammad i så här stora sammanhang – och det är välförtjänt, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson som ledde laget till VM-guldet.

Svenska Innebandyförbundet nominerade Anna Wijk till kategorin Årets kvinnliga idrottare med följande motivering:
”Som kapten i damlandslaget ledde Anna Wijk Sverige till sitt sjunde raka VM-guld, när VM avgjordes i schweiziska Neuchatel 7-15 december 2019. Wijk vann den totala poängligan med 24 (4+20) poäng på 6 matcher, och blev under mästerskapet Sveriges främsta poänggörare genom tiderna. Hon står just nu på makalösa 196 (54+142) poäng på 106 landskamper (VM-finalen var hennes sista). Hennes speluppfattning anses vara det främsta en spelare har uppvisat och hon blev även utnämnd till Världens bästa spelare 2019. Hennes insatser för landslaget under VM och hela året var avgörande för Sveriges framgångar.”

Wijk är den första innebandyspelaren att få en individuell nominering till Idrottsgalan. Något som hon själv aldrig ens funderat kring och även var lite skeptisk till när samtalet om nominering kom.

- Jag blev jättechockad. Jag hade högtalartelefonen på och jag och min sambo Jesper satt här i soffan. Jag trodde att det var någon som skämtade, att någon ringde och prankade mig. Till en början blev jag jättechockad men samtidigt väldigt glad så klart. Det är en väldigt stor ära och något som jag aldrig ens har funderat kring. Det har varit stort med utmärkelser som Världens bästa spelare och så, men det här är riktigt stort.

Idrottsgalan ser du på SVT1 kl. 20.00

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-01-18, kl 08:00