Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Carlsson är redo för nästa guld

På fredag åker VM-truppen till Neuchatel, Schweiz, för att spela den tolfte upplagan av världsmästerskapen. I truppen hittar vi sex debutanter, där av bland annat SM-guldmedaljören Lisa Carlsson, som ser fram emot att avsluta året lika bra som det börjat.
-Det är ett år som jag inte ens skulle kunna drömma om.

I våras spelade Lisa Carlsson och hennes Täby FC IBK SM-final i Globen, en final som de vann med 7-4 mot Kais Mora. Den historiska segern för Stockholmslaget medförde en biljett till Champions Cup som genomförs 11-12 januari där de regerande mästarna i Finland, Schweiz och Tjeckien tävlar för att kora fram världens bästa klubblag.

Men historien slutar inte där för högerbacken Lisa Carlsson utan för henne väntar innan dess en spännande resa när hon fått förtroendet att följa med till Neuchatel för att försöka spela hem Sveriges sjunde raka VM-guld. 
- Jag blev jätteglad såklart, det var en lättnad att äntligen få reda på beslutet som jag väntat på.

Lisa är en tvåvägsspelare som både gillar att följa med i offensiven och som samtidigt vill bidra med att ta ansvar hemåt, vilket hon är lika bra på. Hon är ödmjuk och ger alltid 100 procent i varje match och sätter alltid laget före jaget, en personlighet som hon vill bidra med och visa upp under VM. Och hon tillägger i slutet av intervjun;
- Det hade varit en dröm som blev sann att vinna alltifrån SM-, Champions Cup- och VM- guld under ett och samma år. 

Här är Sveriges matchschema:  
7 december 18.15, Slovakien-Sverige
9 december 19.30, Sverige-Tjeckien
10 december 19.30, Sverige-Lettland
13 december 19.00, kvartsfinal
14 december 14.30/17.45, semifinal
15 december 13.30/16.30, bronsmatch/final

Här sänds matcherna: 
Matcherna kommer att sändas på kanal 9 fram tills finalen som sänds på kanal 5, med förutsättningen att Sverige spelar. Matcherna kommer även att sändas på dplay.se.

Som vanligt kommer du även kunna följa landslaget via våra sociala medier:
Facebook
Instagram
Youtube 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56